MadroC Creative Commons License 1998.11.06 0 0 379
Jozsó!
Ha olyan lennék, mint amilyennek vázoltál, akkor valóban egy nyomvonalon haladna a gondolkodásom. De szerencsére nem vagyok olyan. És bármilyen hihetetlen nekem is vannak erkölcseim. Nem is akármilyenek. De azok az enyémek. És én alakítom őket, nem pedig frázisokon alapulnak. Mielőtt feltételeznéd közlöm, hogy nem minden szellőfújdogálásra változtatom őket, csak akkor, ha alapos indokom van rá. És igenis büszke vagyok, hogy meg tudom változtatni őket ha KELL. Annak meg kiváltképpen örülök, hogy el tudom fogadni, ha másoknak mások az erkölcsei. Sőt bennem van az igyekezet, hogy megértsem miért mások. A te nézeteidet is meg tudom érteni bizonyos mértékig. De azt már nem, ha valaki elítéli a másikat(jelen esetben legyilkosozza) és el akarja venni az önálló döntéshez való jogát. Itt nem az a kérdés, hogy jó-e az abortusz vagy sem, mert ezt mindenkinek tudnia kell eldönteni, hogy él-e vele. Hanem az, hogy meghagyjuk-e a nőnek a jogot, hogy döntsön a méhében növekvő élet sorsáról, vagy sem. Igen életet irtam. Szándékosan, mert az. De NEM ÖNÁLLÓ ÉLET

Azt kérdezed, hogy "Szerinted szükséges érveket felhoznom arra, hogy miért nem szabad lopni, ölni, hazudni?"
Nos néha szükséges. De ne feledd, hogy minden érvre van ellenérv is. Van amikor lopni KELL, van amikor ölni KELL, és van amikor hazudni KELL. Az hogy megtesszük-e csak azon múlik, hogy hány érvet és ellenérvet tudunk felsorakoztatni. Az érvek pedig emberfüggők. És nem szentírások.

A BIOS-hoz csak annyit, hogy olvastad a "Legyek ura" című művet? Érdemes elolvasni és elmélyedni benne. Szerintem Piszkos Fred olvasta(Ha nem akkor neki is ajánlani tudom). De ha nem akarsz olvasni, akkor menj el egy ovodába és tölts el ott egy napot. Szörnyű, hogy mit művelnek a gyerekek. Erre írtam azt, hogy "a hajlamaik szerint"

Satya!
Azt, aki csak úgy életrehozza a nagyvilágba a gyerekeket, mert éppen úgy sikerült, az a szememben nem a felelősség megtestesítője. Felelőtlenül bánik az élettel, nem a minőségre törekszik, hanem csak arra, hogy had szaporodjon. Ez ellentmond mindennek ami a fejlődésről szól(Ha nem tudnád a vallások is arról szólnak). Mekkora felelősséget vállal az, aki "majd csak lesz valahogy" alapon hozza világra az utódait? Ezek szerint akkor azok a cigány családok a legjobban felelősségvállalók akik igaz, hogy elisszák az összes vagyonukat, meg azt a segélyt, amit a gyerekeik után kapnak, de világra hoznak 10-12 rajkót. Gratulálok. Ez a jövő.
(elnézést kérek minden cigány nemzetiségitől, de a környezetünkben náluk fordul elő a legtöbb ilyen eset. Szerencsére egyre kevesebb számban. És persze mivel nem népcsoportfüggő nagyon sok ilyen magyar is van)
Azt mondod nem tudunk ellenállni a vágyainknak. Nos nem bizony. Én nem tudnám megállni, hogy akit szeretek, azt egy jó szóval, egy érintéssel, vagy egyébb más kedvességgel ne halmozzak el. És ha ez a másikban is felébreszti a vágyat, akkor nem látom be, hogy miért ne szerezhetnénk örömöt egymásnak. Nem kell itt arra gondolni, hogy tíz perc ismeretség után irány az ágy. A várakozásnak is meg van az izgalma. De nem papirra kell várni. Nem tudom miért gondolod, hogy csak azoknak van szükségük az abortuszra akik tiz perc után fekszenek.

más: tőlünk keletre nem azért esznek emberhúst, mert a sámán azt mondta, hogy az ellenség ereje erősíti a testeteket és a lelketeket, hanem mert éhesek. Ilyen prózai az egész. Nincs semmi vallási felhang. Éhes vagyok, hát eszem, hogy éhen ne dögöljek. És ha nincs más ugye akkor a másikat. Ha hasonló helyzetbe kerülsz, akkor valószínűleg téged esznek meg. Az erkölcsi győztes te vagy. De akkor ki védi meg a családodat, hogy őket ne egyék meg? Sőt, ki eteti őket? (ha egyedül kerülnék ilyen helyzetbe, akkor valószínűleg engem is megennének. De ha már egy családra kell vigyáznom, akkor nem hiszem)