Dzsimbike
2008.03.25
|
|
0 0
1321
|
Szia!
Az 1069-es képen láthatod, hogy az enyém is hasonló volt. Azt is olvashatod mi mindent csináltam vele, hogy meggyógyuljon. Azóta márcsak 3 levele van, szörnyű látvány. Kidobni sajnálom, mégha "olcsón" jutottam is hozzá. Így átültettem, ha megmarad megmarad, ha nem nem. A férjem szerint hoz új leveleket, mert valóban megrepedeztek a rügyek és szépen lassan nyílnak is, mind a két féle, de szerintem csak szárad szétfele. Mindenesetre a kurát csinálom tovább, rhodi táp, vasas víz, ecetes víz, ja és perneteztük dithane M-45-tel. Az egyik szára gyökereztettve lett volna (már így vettük, hogy be volt kezelve, meg edény rajta), de meg se mertük nézni, hogy mi a helyzet. Hát most így állunk a grandival, kiváncsi vagyok meg marad-e vagy nem. Ez majd csak hónapok múlva dürül ki. Helyére egy 2 m-es M. soulangiena-t ültettem, már nyílik is a virágja, meg a stellátának is.
Remélem a Te grandid nem jár úgy mint az enyém. Ja nekem körbe volt tekerve náddal, a szomszédé nem és ráadásul majd 4 m magas volt mikor tavaly előtt ültette és semmi baja, sőt tavaly virágzott is. Írd majd meg mi lesz a grandiddal! |
|