MadroC!
"ebben is tévedsz." Mint minden másban? Igazad van érveket tényleg nem tudok felhozni. Egyszerűen vannak erkölcsi (társadalmi) szabályok, amelyek benne vannak az ember BIOS-ában. Érdekes, hogy azt írod, hogy nem indulatoskodsz, ugyanakkor ahelyett, hogy érveket hoznál fel, (ahogy Maminti és Ribizli) te csak hülyeségeket. Máskülönben most találkoztam életemben először olyannal, hogy egy netlakó nem vett észre egy :-) jelet.
Maminti!
Ez a biológiai törvényszerűség dolog nem teljesen jó, mivel éppen azért vagyunk emberek, hogy tudjuk kontrollálni az ilyen szükségeinket. Pl. nem csavarom ki a kezedből a zsemlét akármilyen éhes vagyok.
Ribizli!
Nem húztál csőbe. Tényleg tettem esküt, és tényleg megvédeném akár fegyverrel is a hazámat (jó ez a gyakorlatban biztos nem ilyen patetikus, de valami ilyesmi). Valahogy ez mégis összefér bennem. Megölöm az ellenséget, ha nincs más választásom, de nem ölök meg egy magzatot az anyja méhében. Szerintem nincs igazi ellentmondás.
Te sem vetted észre a :-) -t. Persze, ha szükség lesz rá én is segítek a felvilágosításban, nem akarom, hogy gátlásossak legyenek. Igazad van, lehet, hogy egy partnerrel lesz olyan szexuális technika amit sohasem tudok kipróbálni, de (nem tudom jobban elmagyarázni) szerintem nem az az élet célja, hogy az összes szexuális trükköt megtapasztaljuk.
Tudom, hogy furcsa a Parlamentes példám, de úgy gondolod, hogy nemcsak furcsa, de ide sem tartozik?
Meg bocsátok :-), de a korkülönbséges érv nem marhaság. Itt ugyanis nem csak az első gyerekről van szó. Én is ellene vagyok a fogamzásgátló tablettáknak (vagyhát igazából a feleségem, de megértem az érveit). Hidd el a gumi nem rossz módszer.
satya! :-)))))
Még egy dolog. Mikor annyi idős voltam, hogy megtehettem volna, hogy több szexuális partnerem legyen (fiatalabb koromban, mikor még nem voltak letisztulva teljessen az erkölcsi normáim) akkor nem tettem, és most nagyon örülök neki.
Jozsó