Azért is gondolkodom a füvesítésen, mert elég lejtős a telek, és ha nyáron nem gyomos, akkor az időnként előforduló augusztusi esős időszakokban, mikor telítődik vízzel a talaj, a felső réteg lemosódik. Tavaly viszont szerencsém volt, a környéken sem volt olyan gyomos telek, mint az enyém, ezért csak az én földemen nem keletkezett vízmosás. :)
A szabadon álló ágakat úgy értem, hogy anno a tulajdonosnak volt X db csemetéje, amit el akart ültetni, és 3 méterenként lettek ültetve, ami nagyon szoros. (Igaz, csak 2 sor van, tehát elég szellős.)
Azok az ágak maradnak meg, amik a sorban vannak, a szomszédokkal szinte összeérve. A sorból kilógó, szellősen álló ágak meg vagy leszáradnak, vagy ott támad legerősebben a monília, lisztharmat.
A kajszi: igazad van, nem vettem észre, hogy milyen alacsony a törzse. Tényleg le lehet metszeni a másik kettőt, a fa ágai úgyis le fognak lógni idővel. A megmaradót is vissza lehet azért vágni, alacsonyabban legyen az elágazás, ne 2 méter magasan. Ha nagyon oldalra megy, akkor meg, hogy függőlegesen álljon, egy karót lehet a törzs mellé kötözni, és ahhoz húzatni az ágat.