MadroC Creative Commons License 1998.10.30 0 0 323
Jozsó!

tévedsz. nem húztam fel magam. Azt viszont gondoltam, hogy szentember szöveggel jössz. Kívánom, hogy ne legyen részed semmi hasonló problémában, mert nem fogsz tudni igazán helyesen dönteni(túlságosan megrögzöttek az elveid). Ez persze megint csak vélemény.
Azt mondod boldogan él a csemetével és a nagyszülőkkel? És ez milyen élet? nincs szüksége társra? vagy mindig más társat talál? És szerinted a gyereknek nincs szüksége apára? Mert talán ez a legfontosabb kérdés. Nincs családja, csak egy édesanyja. Hányszor fogják csúfolni emiatt? gondolod, ez nem okozhat egy gyerekben lelki törést? Milyen érzés lehet neki, hogy másnak van apukájja akire felnézhet, neki pedig nincs? Persze van egy csomó család, ahol jobb lenne, ha nem lenne apuka, de ezek még mindig csak kivételek. Egy gyerek neveléséhez család kell. és ez nem anyuciból, meg nagyszülőkből áll. Az sem mind1 milyen az a család. Ahol kényszerből vannak együtt a szülők, az nem tesz jót egy gyereknek sem. Csak azt fogja látni, hogy a szülei nem szeretik egymást, mindig mással vannak, nem egymással és főleg nem vele(ilyen családokban ezerszer megfordul a fejekben, hogy a gyerek az oka). Nos ezért lehet káros egy kényszerházasság. vagy széthullik, vagy tele lesz keserűséggel és indulatokkal. Ez pedig nem ideális egy gyerek számára.

Azt mondod, hogy úgy neveled a gyerekedet, hogy ilyen kérdés fel se merülhessen. Nos közlöm veled, hogy nem csak rajtad múlik a dolog. Mit teszel, ha mégis szembe kell nézned a problémával? Azt amit vázoltam vagy belátod, hogy jobbat teszel a gyerekeddel, ha engeded elvetetni a gyerekét, még ha ez maradandó nyomot hagy benne akkor is.
figyelsz? azt mondtam ENGEDED. nem te döntesz, nem befolyásolod a döntését, hanem elfogadod amit ő akar. és itt ez a lényeg.

(és ha megerőszakolják a lányodat, akkor is kihordatot vele a gyereket?)

Túlságosan sok tényező van amit meg kell fontolni, ahhoz hogy csupán az elveink alapján ítéljünk. Ezért nem szabad elítélni ha valaki úgy dönt, hogy nem akarja azt a gyereket. És főleg szemétség legyilkosozni, vagy elvenni tőle a döntés jogát. Őbenne növekszik, neki kell éreznie, hogy mit tesz.