Jozsó!
nem hiszem, hogy az én erkölcsi értékrendem bírálata rád tartozna. Van ám különbség a betokosodás és az erkölcs között.
Az pedig, hogy Ribizli követett-e el házasságtörést vagy nem, az egy dolog. Az meg egy másik, hogy ez miatt tönkre tegyen-e egy családot, a saját élete mellett vagy ne. Te még soha nem csaltad meg a nejedet? Vigyázz, mert még megtörténhet(az ember gyarló). Ha te kerültél volna olyan szituációba, hogy csinálsz valakinek egy gyereket, akkor felrugod a házasságodat? vagy rákényszeríted azt a szerencsétlen nőt, hogy megszülje a gyerekedet? És akkor hogy élsz? mindkettőt eltartod? Persze most majd jön a duma, hogy te ilyent soha nem fogsz csinálni, mert te olyan szent vagy.
Írásaid alapján azt a következtetést vontam le, hogy te egy szélsőséges ember vagy. Senki más nem számít, csak te és amit te akarsz.
Említetted, hogy van egy lányod. El tudom képzelni a reakciódat, ebban az esetben amikor felnől és enged a kisértésnek. Tételezzük fel, hogy véletlenül teherbe esik. Nem egy komoly kapcsolat során, csak pusztán egy fellángolás alkalmával. Valószínűleg az a szerencsétlen gyerek el sem meri majd mondani neked egy darabig. Mikor elmondja, te rögtön elítéled, terrorizálod még lehet hogy meg is vered, de megértést nem fogsz mutatni .Lehet, hogy mire elmondja már túl késő is lesz bármit is tenni. De ez úgysem számít, mert rákényszeríted, hogy megszülje a gyerekét. Nos én az ilyen embert megvetem és gyilkosabbnak tartom bármilyen véreskezű gyilkosnál, mert képes élve eltemetni a SAJÁT gyerekét. Arról már nem is beszélve, hogy "ha lúd legyen kövér" alapon azt a szerencsétlen fickót is rákényszeríted, hogy vegye el a lányodat(rögtön 3 élet megy tönkre. bravo).
Satya!
egy megtermékenyített petesejt még nem ember. Csupán lehetősége van rá hogy az legyen. Éppen úgy ahogy azoknak a petesejteknek(ez is tartalmazza a szükséges DNS láncot), amelyek nem termékenyülnek meg. Ezek szerint akkor minden nő havonta elkövet egy gyilkosségot?. Sőt továbbmegyek azoknak a spermiumoknak is lehetőségük van arra, hogy ember váljon belőlük, amelyek a közösülés során elpusztulnak. Ezek szerint a férfiak pedig több milliárd gyilkosságot elkövetnek?
Jó most azt mondod, hogy ez természetes dolog. De akkor is természetes, ha fogamzásgátló szereket használunk? A hormonális tabletták és a spirál megölik a petesejtet, vagy a már megtermékenyített petesejtet. A gumi és a pesszárium megakadályozza, hogy a megtermékenyítés megtörténjen. Emberi beavatkozással pusztítunk. Akkor mindenképpen gyilkosok vagyunk?
Remélem te nem tartod egyenértékűnek a már kialakult életet egy olyannal, aminek ESETLEG esélye van az életre.
Az ember nem állat, hogy mást se csináljon minthogy egyen, ürítsen, üzekedjen és elljen. Bármennyire is hihetetlen kitaláltak egy olyan dolgot, hogy családtervezés. Ami arra jó, hogy az ember képes legyen a születendő gyermekének a legjobbat nyújtani. Ebbe nem tartozik bele egy tönkrement család, vagy egy félcsalád, ahol hatlmas problémát okoz az otthon megteremtése(az otthon alatt nem lakóhelyet értek).