ribizli Creative Commons License 1998.10.29 0 0 315
Jozsó:
nem, én nem azt írtam, hogy meg kellett ölnöm a gyerekemet!!!!! Mert én ezt _nem_tekintem_ gyilkosságnak!
Offline olvastam a hozzászólásokat, és elkezdtem egyéb bírálatodra is reagálni, aztán tovább olvastam, és kitöröltem.
Bocsáss meg, az örökbefogadásról írtak sántítanak: ha olyan sokan várnak "örökbefogadható" gyerekre, akkor miért van annyi állami gondozott? Miért nem oket fogadják örökbe a gyermekre vágyók?

Elsiklottatok afelett, hogy egy embrió/ magzat nem azért fogant, mert _o_ világra akar jönni, hanem mert a nemzoszülei "életre hívták". Értitek a különbséget? _Én_ szeretkeztem és estem teherbe, _nem_ az érett pete jelezte nekem, hogy "csináljak valamit, mert meg akar termékenyülni"! /Tekintsünk el ez esetben attól, hogy kívánt, vagy nemkívánt-e (védekeztünk-e vagy nem) a terhességem./
A nemzoszülok felelosek a megtermékenyült petesejtért, és az o joguk eldönteni, hogy kívánják-e, hogy gyermek szülessen, vagy nem. Ha védekeztek a nemkívánt terhesség ellen, de mégis bekövetkezett, szerintem el nem vitatható joguk dönteni afelol, hogy megtartják-e, vagy megszakíttatják a terhességet.
Szóval abszolút értelmetlen onnan megközelíteni a dolgot, hogy az emberkezdeményt, aki a világra akar jönni, meggyilkolom. Valaki írta korábban (lehet, hogy nem is ebben a topicban?), hogy hallott már olyat, hogy valaki szemrehányást tett a szüleinek, miért hívták életre.
Igen, szokás még mindig azt mondani, hogy "elfér" még egy gyerek. Nekem van egy barátnom, akiknél két gyerek van, és látom, hogy mennyire nehezen élnek. Kinek jó az, hogy gyakran esznek tököt meg káposztát, mert kiadós és olcsó étel, pedig nem nagyon szeretik???? És hogy már nyáron azért rettegnek, hogy vajon ki fogják-e tudni fizetni a gázszámlát télen? És nem tudták nyáron elvinni a gyerekeket a Balatonra (még sosem látták),mert nem tudnak kb. 1500 Ft-ot áldozni arra, hogy vonattal oda-vissza menjenek. Szerencsére nagyon jó szellemben nevelik a gyerekeket, de mivel a barátnom ugyanilyen szukös körülmények között nott fel, nagyon bántja, hogy az o gyereke is kellemetlenül érezheti magát az iskolában, mert nem tud venni a büfében egy szendvicset, mint a többiek. És hiába tudja a gyerek, hogy nem ez a lényeg, akkor is rosszul eshet ám!

MadroC!
nagyon egyetértünk! :-))
ribizli