Üdvözlök mindenkit a börgöndi fórumon. Jó volt megtalálni ezt az oldalt, mert eddig nem is tudtam hogy létezik. Én a gyermekkorom egy részét töltöttem Börgöndön.
Rengeteg ide kapcsolódó élményem van, jó is meg rossz is.
Börgöndön jártam óvodába 1969 körül. Ha jól emlékszem az óvoda a műút bal oldalán volt még a vasúti sínek előtt, szemben vele egy kisbolt és egy kötöde volt. Később Székesfehérvárra a Szent István téri iskolába jártam. A bejárás néha elég kalandos volt, főleg télen. ( Az 1968 - as télen Csotrival jártunk be kenyérért )
Apám itt volt fiatal kezdő tiszt, édesanyám meg a fehérvári mezőgép cégnél dolgozott.
A fehérvár felől bevezető műút melletti, első - jobbra eső - házban laktunk, az ablakaink a kiserdő felé néztek. Az akkori csapat, az ott lakók " téli palotának" hívták mert már akkor is olyan " remek " állapotban volt az épület, hogy telente meg lehetett benne fagyni. ( a konyhában például rendszeresen befagyott a vízcsap )
Akkoriban még géppisztolyos őr állt az épület mellett az úton.
Én még ittam csatos üveges Bambit a börgöndi HEMO - ban.
Úgy tűnik mintha száz éve nem jártam volna Börgöndön, de annyi mindenre emlékszem, még az akkoriak neveit is fel tudom idézni.
Elnézést mindenkitől a sok szövegért, de reméltem, hogy talán ráakadok régi ismerősökre vagy barátokra
Üdvözlettel : Sándor