CBNora Creative Commons License 2008.03.23 0 0 4821
Én bekapálni csak egészen fiatal gyomokat szoktam, amiket a sarabolóval le lehet söpörni. A nagyobb gazok mennek a komposztra. Terjedő tövű évelő gyomot nem hagyok magot hozni, de ilyen a veteményesben szerencsére nem nagyon van. Tarack is ritkán, annak a zöldjéből kap a macska, a többi megy a kukába. Egyébként nem foglalkozom vele, hogy van-e mag a gyomon, nem győzném válogatni, elégetni meg nagy pazarlás. Szép elmélet, hogy felmagzott gyomot nem teszünk a komposztra, de szerintem a gyakorlatban elég nehezen lehet megvalósítani. Csak akkor megy, ha valakinek van ideje mindig mindent rögtön megkapálni, ahogy kezd szőrösödni a talaj. Teljesen gyommagmentes talaj úgysincs, valamennyit úgyis kell kapálni, akkor meg már tökmindegy, hogy 20 vagy 100 szál gyom miatt.
A krumplinál meg szezon végén úgyis meg lesz szórva a talaj gyommaggal. Ez nálunk is úgy megy, ahogy leírtad a szüleid krumpliföldjéről. Csak én azt is komposztálom, nem égetek. Ocsmány füstje lenne, mások füstjét nagyon utálom, akkor én se eregetem. És szerintem tényleg pazarlás, mag úgyis lesz a talajban.
Előzmény: Vezso (4817)