MadroC Creative Commons License 1998.10.28 0 0 297
bubu!
ezt írtad. "Penzt vagy eletet! ;-))) a Te altalad adott rovid erkolcsi osszefoglalo alapjan a maffiozoknak is joguk van Teged/engem/akarkit megolniuk. Merlegletek, ugy dontottek, pechunk volt hogy arra jartunk ;-)))"
Azért ez nem az almatolvaj kölykök súlycsoportja. Azonkívül ha téged valaki megtámad akár fegyverrel, akár az nélkül, az életedet veszélyezteti, mert bármikor belehalhatsz egy ütésbe, ha az rosszul/jól(nem kívánt törlendő) sikerül. Ezek szerint akkor megölheted a támadódat, aki le akar ütni, hogy kiraboljon? Javaslom próbáld ki. Hamar a bíróságon találod magad.
Ja és az a kölyök(illetve a szülei) teljesen jogosan feljelenthetnek, ha lekeversz a csemetéjüknek egy nyaklevest az almatolvajlás miatt. Nem az indokot, hanem a tettet vizsgálják.
Az abortusz a sakk nyelvezeteddel élve pedig nem visszalépés, hanem egy lépés a matt elkerülésére, vagy királynővédés. Ha sakkozol a papáddal, már lehet, hogy az első nyitásnál elvéted a lépést, amit később veszel észre. Ez még korrigálható egy másik lépéssel, de ha nem teszed akkor mattot kapsz.

Matahari!
megint egyet kell értenem veled(meg a Ribizlivel is)

Satya!
mi lenne, ha egyszer nem az istenbe vetett hiteddel akarnál megmagyarázni dolgokat? Isten nem oldja meg helyetted a problémáidat. Legfeljebb problémákat állít az utadba, hogy legyen mit legyőznöd. Rajtad áll, hogyan cselekszel. De ne akarj a nevében itéletet hirdetni, vagy cselekedni. Ne csak higgy, gondolkodj is. Ne hívő legyél, hanem próbálj meg ember lenni és a másikat is annak tekinteni. Ha hiszel isten létében és mindenható jóságában, attól te még nem vagy sem felsőbbrendű, vagy okosabb, sem pedig jobb. Csak az vagy ahogy viselkedsz, és nem az amivel takarózol.
(továbbra sem vagyok hívő, csak a te kedvedért feltételeztem, hogy létezik)

Jozsó!
hasonlatoddal élve Ribizli nem betört a bankba, hogy benzint tudjon venni a Merdzsójába, hanem megszabadult a lopott autótól.
Te vajon hányszor mentél Merdzsót lopni?(még ha eddig nem is sikerült)
Vagy még nem voltál? Majd csak akkor, ha már biztos vagy benne, hogy szükséged van rá?