bubu,
Érdekes, hogy egy sakkjátszma megnyeréséhez, vagy elvesztéséhez hasonlítod azt hogy valaki szüljön gyereket, vagy ne szüljön gyereket.
Nos ha nem tudnád egy gyermek megszülésének komoly következményei vannak. /fel kell nevelni, ami manapság nem is olyan egyszerü!/
Ha egy /főleg sok/ embernek TE akarod megszabni, hogy mit tegyen az szerinted mi?
Szerintem terrorizmus. Embereket akarsz terrorizálni olyan dolog megtételére, vagy meg nem tételére amit Ő másképpen akar.
Szóval nem olyan sok hiányzik ahhoz, hogy elkezdjék öldösni azokat az orvosokat, akik hajlandóak abortuszt elvégezni, és azokat a nőket akik /aljas, elvetemült, gyilkosok/ valamilyen oknál fogva ugy döntenek, hogy megszakítják a terhességüket.
Azok az emberek, akik Isten nevében és az Erkölcs nevében más emberek felett ítélkeznek felsőbbrendű embereknek tartják magukat.
Te miből gondolod, hogy TE Jó VAGY, egy másik ember pedig aki nem olyan mint TE
az a GONOSZ GYILKOS.
A gyermek amig meg nem születik az anyának a része, az anya táplálja a köldökzsinóron keresztül és ha az anya meghal akkor a magzat is meghal. Szóval én úgy gondolom, hogy egy nőnek igenis joga van dönteni a testének a részét képező magzat sorsáról. Tudom, hogy a magzat végső soron egy önálló élőlény, de ténylegesen ez csak akkor következik be, ha megszületik. Továbbra is azt állítom, nagyon helytelen és rossz megoldás az abortusz, DE
van amikor a rossz megoldást kell választani, egy esetleges sokkal rosszabb dolog elkerülése végett.
A JOG is kényszer, azzal vissza is lehet élni. Aki jogilag akarja szabályozni az abortuszt, az sajnos terrorizálni akar.
Azt hiszem ezt mindenkinek a lelkiismeretére kellene bízni, hogy tegye, vagy ne tegye.
Normális,lelkiismeretes embereknek biztos vagyok benne, hogy ez nem egy könnyű döntés.
Ha viszont úgy döntenek, hogy valamiért nem kell nekik a gyerek, legyen ez az Ő ügyük!
Volt már boszorkányégetés Isten szent nevében, fajok égetése egy magasabbrendű faj
döntése alapján. Nos a papoknak akik "eretneknek" kikiáltott embereket máglyára küldtek voltak érveik. /Isten volt az érv/
A náciknak is voltak érveik amikor ártatlan embereket gázkamrákba küldtek. /árja elmélet/
Gyülölködésre, a másik ember alsóbbrendüvé kikiáltására mindig lehet találni okot.
Jobb lenne ha mindenki a saját életével, lelkiismeretével foglalkozna ahelyett, hogy mások felett ítélkezik.
Nem ártana ha mindenki a saját portája előtt söprögetne, mielőtt a szomszédot megszólja.
Na megyek söprögetni.