Matahari!
teljesen egyetertek veled.
PS2!
nem hiszem, hogy elkuldene valaki. Sajnalom, hogy az irasaim alapjan azt a kovetkeztetest vontad le, hogy jo dolognak tartom az abortuszt. Nem, nem tartom annak. sot kifejezetten karos es lelekrombolo. Csak az ellenzoi sajnos olyan vegletekbe csapnak at, hogy gyilkosnak, meg mindenfele lelketlen gazembernek tartjak azt, aki ilyesmire vetemedik. Azt a magatartasformat("majd ha felcsinalnak kikapartatom") en is elitelem , sot primitivnek tartom. De azert eszre kell venni, hogy az abortuszok jo resze nem abbol adodik, hogy felelotlenek az emberek, hanem apro balesetekbol(inkabb az ovszergyartok felelotlenek, hogy selejtes termekeket dobnak a piacra). Sot en azt tartom felelotlennek, aki mindenfele tablettakat szed, ezzel rombolva a sajat es a kesobbiekben szuletendo gyermeke egeszseget.
Az emberek pedig nem egyformak. Nem varhato el, hogy mindenki elvallaljon egy gyereket. Sajnos a mai vilagban(melyikben nem?) eleg sok nehezsegbe utkozik a felnevelese es a letbiztonsaganak megteremtese(hallottam olyan megnyilvanulast is, hogy szadista az aki erre a vilagra gyereket szul). En biztos vagyok benne, hogy a felneveles mellett szavaznek, de ebben a kerdesben a nonek kell dontenie. Ha meghallgatja masok velemenyet is, akkor annak orulni kell, de nem szabad senkire raeroltetnunk a sajat akaratunkat(legfokeppen itelkeznunk nem szabad). Itt nem csak az erzelmeknek, hanem a jozan megfontolasnak is nagy szerepe van(es aki legyilkosozza embertarsat ez miatt abba nem sok megfontolas es joizles szorult).
Tul konnyu itelkezni masok felett.
Es nincs igazad annak kapcsan, hogy "Ha már az ember annyira nyomorban van, hogy reménye sincs egy gyermek eltartására, akkor mással kellene foglalkoznia, mint sem a szerelemmel." Az ember minel jobban nyomorog, minel jobban sanyargatja az elet, annal tobbszor fog ahhoz menekulni, ami az egyetlen jo dolog az eleteben. Ez alol meg te sem vagy kivetel.
Es hogy tul vagyok e a magzati gondolkodason? hat sajnos igen. sokkal konnyebb lenne ha meg mindig ott tartanek.
bubu!
tevedsz. rogton birosag ele allitananak sulyos testi sertes, indulatbol elkovetett emberoles, stb vadjaval. Nezz utanna a torvenyeknek leccives. Ha eroszakkal reagalsz a teged ert eroszakra, az eppen olyan torvenysertes, mint amit az kovet el aki az eletedre tort.
satya!
ha az eletet nem mi hozzuk letre, hanem tovabbadjuk, akkor abban a pillanatban meghalnank, ahogy az a masik elet letrejon.
Tudom, hogy santit a pelda. Ha vezeted az autodat es valeki beledrohan, akkor mi van? te vagy a felelotlen, mert kimereszkedtel a forgalomba, vagy az aki esetleg nem nezett korul, mielott beletaposott a gazba?
Ja es sok boldogsagot kivanok a 16. gyermeked szuletesenek alkalmabol.;-)