PS2 Creative Commons License 1998.10.26 0 0 268
Kedves MadroC!

Két nap hozzászólásait végigolvasva örömmel tapasztaltam, hogy már kevesebben külde(né)nek el, de a hozzászólásaidra adandó válaszaimmal megint lehetőségem van a vihar aratásra.

Megint azzal kezdem, hogy a törvényi szabályozással nem sok sikert lehet elérni, és a megelőzésre kellene hangsúlyt fektetni, de megelőzni próbálják a tipikus halálokokat is (ne dohányozz, korszerű táplálkozás stb.) szintén sikertelenül. Azért a törvényeknek egy értelme szokott lenni, és az emberré vállás, illetve a társadalmak kialakulása során is valahogy így alakultak ki. Előszőr is le kellett valahogy fektetni, hogy mi jó, és mi rossz az embereknek. Így alakult ki az, hogy a gyilkosság általában bűn (ezt most nem az AB miatt írtam). Magyarországon is nagyon sokan nagyon sok embert megölnének, de az ember tudja, hogy ez bűn, amiért lebukás esetén büntetés vár, és sokkal kevesebben teszik meg. Az AB jelenlegi hivatalos formája (vákummal történő művi abortusz) néhány évtizede van, Ratkóék teljesen tiltották, aztán liberalizálták, 92-ben újra szabályozták. A vitából is kiderűl, hogy senki nem találja jónak, de mint szükséges rosszt, lehetőségként fent kell tartani. Rajtam kívűl sok AB ellenző és sok AB támogató is a megelőzést szeretné, de a megelőzés kialakulásához valahogy el kellene már terjednie annak, hogy ez tényleg egy rossz, megelőzendő dolog, mert a jelenlegi helyzetben akik sorozatban, töbszörösen visszatérő AB-sek úgy mennek AB-re, mint más a fogorvoshoz.
Egyik első hozzászólásodban felvetetted a nők apácaság alá rendelésének lehetőségét. A feleségem és én nagyon szeretünk szerelmeskedni, és AB ellenesek vagyunk. Már említettem, hogy 3 fiunkból 2 védekezési hibából fogant, de amint tudtunk róluk, nagyon vártuk őket, és eszünkbe nem jutott volna bármelyiket is elvetetni, pedig akkor elég rosszul álltunk pl. anyagilag. (társadalmilag is, mert egyetemre jártunk a proletár dikt. idején) Na most az egyik megjegyzésed a nyomorra vonatkozott. Ha már az ember annyira nyomorban van, hogy reménye sincs egy gyermek eltartására, akkor mással kellene foglalkoznia, mint sem a szerelemmel... A későbbi hozzászólásaidban említett állatvilágban gyakran kimarad egy-két párzási ciklus, ha épp nem alkalmasak a megélhetési körülmények.
A magzati gondolkodás, érzelem, értelem körében írtak kapcsán megkérdezném, hogy te azért ugye már túllépted a magzati szintet?