Kedves John!
Utána néztem a dolgoknak, igazad volt, mert vagy két kitünő, vagy tenyésszemle a
tenyészthetőség feltétele itt idézem:
Az NKSZ teljes mértékben megköveteli a MEOE és az FCI tenyésztési szabályzatában foglaltakat. Ezek szerint tenyésztésbe azok a fajtatiszta, törzskönyvvel rendelkező egyedek foghatók, melyek:
- A tenyészállat betöltötte a 18 hónapos kort. Az egyes fajták ettől magasabb életkort is meghatározhatnak.
- Egy szuka után két naptári évenként csak maximum három alom törzskönyvezhető.
- Tenyésztésbe vonni fajtatiszta kutyát csak akkor lehet, ha a kutya már legalább kér CAC kiállításon két "kitűnő" minősítést kapott nyílt, vagy munka osztályban; vagy tenyésszemlén legalább "Tenyészthető" minősítést szerzett.
- Munkavizsgára kötelezett fajták esetén a kiállítási eredményen kívül a tenyésszemlén legalább "Tenyészthető" minősítést megszerzése is kötelező.
A fentiek a MEOE Általános Tenyésztési Szabályzata alapján íródtak.
Ki ki választhat én a két kiállitást választanám, mert, ha valóban szép és megfelelően felkészitett a kutya CACIB, CAC-ot , sőt még magasabb dijakat is nyerhet a kutya, én úgy érzem nem szégyen egy világgyöztes kutya mőgött a RESCACIB cim megszerzése.
Dadly Gazdi