Honnan tud ilyen "kulisszatitkokat"? Talán bennfentes?
Azt hiszem, nem részleteztem, hogy miért találtam gusztustalannak a riportot. Mivel ilyen rövid riportban nincs lehetőség minden részlet megismerésére, nem lehet elítélni egyik felet sem.
Nem emlékszem, hogy a riport kitért volna arra, hogy milyen minőségű fával pakolták, mint ahogy arra se, hogy a puffertartályon kívül még mi hiányzott. Fontos lett volna ezeket a részleteket is megismerni, ezek ismeretében elítélni egyik vagy másik felet.
Az viszont tény, hogy ha nem megfelelő a kémény (nincs megfelelő huzat), akkor a rákapcsolt kazán nem tud megfelelő hatásfokkal, teljesítménnyel üzemelni. Erre se tértek ki, hogy a kémény megfelelő-e.
Azt látom, hogy ha rendesen meg van pakolva a kazánom, akkor fizikailag lehetetlen, hogy 3 óra alatt kiürüljön a tűztér, annyi idő alatt nem ég le a belerakott tüzifa. Esetleg rádobni lehetne egy-két hasábot.