posaune Creative Commons License 2008.03.19 0 0 6910

Ugye nem gondoltad ezt komolyan, mert ha igen akkor rám is sajnálatra méltó öregkor vár. 16 éves korom óta fújom minden nap, ma már csak másfél , vagy kér órát, de zeneakadémista koromban 5,6 órát gyakoroltam naponta. Eddig még semmi jelét nem érzem a ''boxbajnok'' agynak.
De ismerek a profi világból egy-két igaz hírt. Pl. A Los Angeles-i Philharmónikusokhoz, (köztudottként a világ egyik legjobb rézfúvós gárdája ül ott ! kürtök, trombiták, harsonák, tubák,) egy 69 éves Trombitást vettek fel a- First-Trompetplayer -helyre.
Az én véleményem az, hogy egy a hangszerrel, és ebben természetesen a zenével való elmélyülés semmiféle egészségbeli károsodást nem okoz, söt ellenkezőleg ! Szépíti egy ember lelki életét, kifinomultá teszi érzelmi befogadó képességét. ((ezért oly fontos, hogy a gyerekeket valamelyest zenei nevelésben is részesítsük ))
Mindenféle művészetnek rendkívül értékes embernevelő hatása van, feltéve, ha szorgalommal, és benne elmélyülve gyakorolja ezt az ember. / Kivéve ha valaki a droggal párosítja az életét / Erre is rengeteg példa van, tudjuk mindnyájan, de ezek többnyire zsenik, akik a külviláguk,és a társadalom ''embernevelő'' szabályait képtelenek elviselni / Most számtalan videót megjelölhetnék, ahol idős fúvós művészek csodálatosan játszanak hangszereiken. Egyikről sem tudok, hogy agyilag zokni lett volna. A testi, és biológiai leépülés az öregedés velejárója, de az agy épül le utoljára, de hogy ez egy handszer fúvásától is így lenne ? Soha nem hallottam még ?
Most egészen biztosan nem kedvelté tettem magam. Sokszor olyan meggondolatlan, és a legnagyobb határozottsággal kijelentett gondolatokat,véleményeket olvasunk itt a fórumon. Mertem én is a saját véleményemet leírni.
webmaster@candydulfer.nl <webmaster@candydulfer.nl>