Alíz, szerintem nagyon gyorsan gondold át újra a dolgot, mert én speciel egyáltalán nem csodálkoznék, hogy ha ezek után teljesen komolyan gondolod amit itt leírtál, akkor Mano nagyon gyorsan más lakás után néz...
> manojoe gyak. minden pénze ráment arra, hogy berendezze ezt a lakást/lakrészt.
Mano pénze nem a tiéd! Ne turkálj a pénztárcájába, ne oszd be a pénzét ha ő nem kéri. Oszd be a tiéteket. (Szerintem.)
> nem hiszem, hogy pár éven belül gondtalanul ki akar cserélni benne ezt azt, illetve >hogy gondtalanul ki tudja cserélni
Ne hidd. És ha úgy jár, hogy cserélnie kell és gondja lesz vele, akkor majd átgondolja, hogy jó volt-e, ahogy tette.
Azzal semmi gond nincs, hogy a véleményedet elmondod neki. De a vélemény közlése és a tettek mezejére lépés között különbség van.
A második pontoddal egyetértek. De ez a történet szerintem nem az a kategória.
>ezt a házat ő tervezte, építtette, és szeretné minél tovább megőrizni az állagát. )
Én ezért a pontért lépnék le. Ennyi erővel minden általa tervezett házba bemászkálhatna. :-S Attól, hogy az ő keze munkája, még nincs joga belemászni a lánya életébe. Attól a pillanattól fogva, hogy neki adtátok azt a lakást, lemondtatok arról a jogotokról, hogy rendelkezzetek vele. Nincs rajta felügyeleti jogotok. Szintén szerintem.
>- a kritikáim nem kritikák voltak, hanem ajánlkozások, hátha megkér, hogy segítsek
Ha zavar a konyhapult állapota, akkor mondd ezt meg neki kerek-perec. Mármint, hogy Mano, engem zavar, letörölhetném? Vagy ne azon károgj, hogy koszos a fürdő csempéje, hanem mondd meg neki, hogy szombat délután átmennék hozzád egy adag Cillittel, áttörölném a csempét, stb.
Ha nekem így tálalná valaki, hogy nem tetszik a fürdőszobám, én is közölném vele, hogy ha nem tetszik, ne nézd. De lehet, hogy egy közös takarításban benne lennék.
Elég szomorú, hogy nem kérsz bocsánatot. Nem azért kéne bocsánatot kérned, mert esetleg rosszat tettél, hanem mert MEGBÁNTOTTAD. A megbántás pedig független a szándékodtól. (És sokkal gyorsabban lerendeződne ez az ideges feszültség.)