No itt vagyok én is.
Szóval átolvasva a beírásokat, a következő meglátásaim vannak:
-először is nem bántam meg, és ujra megtenném, meg is magyarázom miért. Mert manojoe gyak. minden pénze ráment arra, hogy berendezze ezt a lakást/lakrészt. Nem keres túl sokat, és igazán nem hiszem, hogy pár éven belül gondtalanul ki akar cserélni benne ezt azt, illetve hogy gondtalanul ki tudja cserélni. Viszont ha az új ikeás konyhabútrt nem takarítják le időközönként, akkor elzsírosodik, ha a tűzhelyet nem takarítják ki időnként belülről, akkor ellucskosodik, ha a mosógépet nem takarítják ki belülről, akkor penészes lesz, ha a csempéket időnként nem mossák le alaposan, akkor oda is beeszi magát a penész, és még sorolhatnám.
- másodszor is manojoe egy nagyon nehéz időben van, a munkahelye kikészíti, túl nagy a nyomsá rajta, és egyrészt minden dühét rajtam vezeti le, másrészt van ez az indokolatlan bizonyítási kényszere. Majd csak belátja, hogy ennek nincsen túl sok értelme... Ivánnak nem túhajszolt, hanem egészséges anyára van szüksége, és én igenis mindent meg fogok tenni, hogy ami rajtam múlik, abban segítsem. Akár akarata ellenére is, és majd csak elviselem a kirohanásait - csak éppen kibaszottul rosszul esik, de mindegy.
-harmadrészt nem csúsztattam: tegnap fizett a férjemnek manojoe, én nem fogadtam volna el, de ez mellékszál, nem a pénzért tettük (ez a többesszám csak amiatt fontos, mert pl. a takinénit a multkor nem én, hanem a férjem szervezte be, hogy mellesleg kitakaírtsa manojoe-nál a mellékhelységetet, mert ő sem bírta nézni, és ebben az összesküvésben is vastagon benne volt, méghozzá amiatt, mert ezt a házat ő tervezte, építtette, és szeretné minél tovább megőrizni az állagát. )
- a kritikáim nem kritikák voltak, hanem ajánlkozások, hátha megkér, hogy segítsek, de manojoe alapból a rosszat feltételezi bennem, ez így van kamaszkora óta. Azt a "hazsnálatban lévő állványt" nem kidobtam, csak kivittem a fürdőszobából, már amennyiben használatban lévőnek lehet tekinteni egy gusztustalan régi fémállvány kosarat ami oda volt támasztva a falhoz és nem volt benne semmi. Most is megvan, visszaviheti.
- nem fogok bocsánatot kérni, akkor fogok bocsánatot kérni, ha valami rosszat tettem, most nem.
- és nem szoktam állandóan feljárkálni, ha felmegyek annak oka van, a gyerek időnként velem van, szüksége van erre-arra, akkor felmegyek hozzá és lehozom, de ha manoje azt álítja, hogy én unos untalan benyitogatok hozzá, akkor hazudik. De ez a benyitogatás is annyira hülyeésg: ha hazajön, akkor benyit hozzánk, elmeséli mi volt vele stb, akkor most én is cseréltssek zárat vagy mi van?
Talán a lányom előbb utóbb rájön, hogy nem olyan rossz az, ha időnként valaki megcsinálja nála a nagytakarítást... és ezt ajánlom minden fáradt anyának is.
Neked is MIkolt (gratulálok amúgy, és tudtam, mert a tali utá manojoe elmesélte, és semmiesetre sem mondom hogy hülye vagy, hiszen tudom mennyire vágytál harmadik gyerekre, hát most végre itt van! Hogy esetleg az öröm kétszeres? Istenem van ilyen... :-))) ) azt ajánlom, hogy vegyél igénybe egy takinénit legalább havonta egyszer. Szivesen odakommendálom a miénket, bár ha az egész család otthon van, akkor elég nehézkes lesz... ha meg tudjátok oldani, hogy havonta egyszer a lakás üres legyen mondjuk reggel 9-től délután 4 ig, akkor nem fogsz benne csalódni. (Ha otthon vagytok, akkor viszont őrület... de a takinénim vállal alkalmankénti nagytakarítást is, mondjuk mikor nyaraltok stb, de akkor is kéne valaki aki eligazítja.)