Sziasztok!
Beszéltem az építési előadóval, de ő is csak a 3%-ot hajtogatja.... Sajnos. Mindenki csak azt mondogatja, hogy nem lehet, meg ezt így nem, úgy nem, de segíteni senki nem tud/akar/passz. Ez van. Ezért gondoltam, hátha van valakinek valami ötlete, hogy hogyan lehetne ezt megoldani. Valami különleges méltányossági kérelem, nem tudom.
Igazság szerint az sem derült ki még számomra pontosan, hogy mi számít beépítésnek. Nekünk az is megfelelne, ha egyenlőre legalább a tetőt megépíthetnénk (úgy értem kihozhatnánk) arra a +20 nm-re, néhány oszlop ilyesmi (mint egy terasz) és aztán ha a végére érnek a belterületté nyilvánításnak, akkor beépítenénk alatta.... De állítólag a tető nagysága határozza meg a beépítés mértékét.
Ráadásul mi úgy gondoltuk, hogy ha már legalább megvan a jóváhagyott rendezési terv (talán ez még idén meglesz), az alapján kiadható az építési engedély úgy mint belterületre, de az építési előadó szerint csak akkor lehet figyelembe venni a rendezési terv szerinti belterületet, ha az már a tulajdoni lapon is szerepel. Ezt nem nagyon értem. Ha van egy rendezési terv, amit elfogadtak, és aminek a végrehajtása folyamatban van, miért nem lehet figyelembe venni?
Royal!
Ezt a telek megosztásos dolgot nem egészen értem.... A 3000 nm 3%-a 90 nm. Ha kettéosztom a telket, ez is feleződik, 1500 nm 3%-a 45 nm, és ezt megszorzom 2-vel (mivel két telek) ugyanúgy a 90 nm-hez jutok vissza.... Szóval a telek megosztásával nem növelem a területet...
A mi telkünk 1800 nm-es, erre szeretnénk mi 80 nm-t építeni. Vagyis meghaladnánk a 3%-ot kemény 1,4 %-kal. Vagyis ez dühít a legjobban. Hogy nem egy 300 nm-es palotát akarunk építeni, hanem egy 80 nm-es kis házat.