Bocs a késői válaszért, de egy kicsit el voltam havazva... :)
Szóval, a szóbeli miatt szerintem ne aggódj, én is tartottam tőle, mondván, még soha nem voltam előtte szóbelin. Nem kellett volna. Tök simán ment az egész, nagyon kedves volt a vizsgáztató. Egyébként ketten voltak bennt, az egyik hölggyel kellett beszélgetni, míg a másik szorgalmasan jegyzetelt. Ami nekem feltűnt az az, hogy nem voltak aanyira szétválasztva a feladatok. Mire észbe kaptam, már túl is voltam az egészen. Próbálják teljesen egybeolvasztani az egészet, hogy ne ess ki a ritmusból.
Az egész egy könnyű kis beszélgetéssel indult magadról, majd két képcsoportból,témából lehetett választani a képleírásnál. Egy kicsit beszélni kellett a képekről, majd rögtön áttértünk a témára, amiről a kép szólt. Tehát nem kellett külön témakört húzni, jött az magától.
Aztán húzni kellett egy szituációs feladatot, ami szintén nem volt nehéz. Ami persze, hogy nem magyarul van leírva, de ez ne zavarjon, csak el tudsz olvasni 3 sornyi egyszerű francia szöveget. :)
Ez is csak pár perc, és már végeztél is. Kb. 10 perc és már végeztél is. Szóval nem nehéz... Ha felkészülsz természetesen. Nekem 75 %-os lett a szóbelim, úgy hogy 10 éve érettségiztem belőle... :) Hetente 2x60 percet jártam magántanárhoz beszélgetni, ez elég kell, hogy legyen. Egyébként nem kell nagyon részletezni a mondanivalódat, nehéz mondatokba kár belemenni. Szorítkozz az egyszerű és tiszta kifejezésre. Figyelj a kiejtésre, nem kell kapkodni, ejtsd ki rendesen a szavakat.
Kifejezetten BME szóbeli nyelvvizsgára felkészítő könyv nincs, de pl. az 1000 Questions 1000 Réponses tökéletesen megfelel a felkészülésre.
Tehát röviden ennyi, ha érdekel még valami kérdezz bátran. Remélem tudtam segyteni.
Üdv. és jó tanulást!
Salut!