"Értem. Tehát, csak a személyes tapasztalatod számít. "
Ezt ugyan sehol se mondtam.. Nem is mondhattam volna, mert hát közülünk senkinek nem volt személyes tapasztalata az 1959 előtti Tibettel, sőt, nekem a mostanival sem.
"Itt azért én kitérnék olyasmire, mint: az évezredeken keresztül tartó mesterek hiteles láncolata megszakadt valamikor nagyon régen. Aztán jött Buddha, aki ismét felvette ezt az elveszett szálat, és mesterek további - hiteles - láncolatán tovább adta a tudást a mai napig.
Nekem ezt jelenti a hitelesség."
Ez leginkább vallási maszlagnak tűnik nekem. Hivő vagyok, hiszek Istenben, de a vallásban nem - hiszen azt emberek csinálják, tehát szükségszerűen torz.
"Tehát: a komcsik azt mondják, tíz ember halt meg eddig, javarészt gyújtogatás következtében, amit más tibetiek okoztak.
Tibet azt mondja, ........
Szerinted ki a hitelesebb?"
Szerintem leginkább egyik sem ebben az esetben. Az igazságot a HírTV/TV2 szabály szerint vélem látni körülbelül. Azaz ha pl. van egy fityisz-gyűlés a Kossuth-téren, és a Hír Tv is, meg a TV2 is mond egy számot, hogy hányan vannak, akkor az előbbi számot még reflexből kétharmaddal, míg az utóbbit másféllel kell szorozni. Érdekes: általában kábé azonos számok jönnek ki ezzel a szabállyal :)) Tehát sztem valahol a kettő között van az igazság.
"Ui.: Menjenek a pi...ba a kínai kommunisták!"
Na látod, ebben nincs vita köztünk :))