kimber Creative Commons License 2008.03.17 0 0 1267
vettem vasárnap egy nagyvirágú magnoliát, földlabdásan. Ki is ültettem, találtam végül is félárnyékos helyet neki, hogy ne legyen gond nyáron a tűző nappal, meg az UV sugárzással. Van is rajta vagy 20 bimbó, várom, mikor lesz virág belőle. Még nem nyíltak ki. Most így néz ki a 2 m magas betonkerítés előtt lévő fasorom: Tulipánfa (Liriodendron), Szugifenyő (elegant), stellata, koreai jegenyefenyő (silberlock), soulongiana, törpemandula, cedrus deodara, végül egy kikeleti bangita. A Liroodendron van a sarokban, mellette a másik kerítés mentén jön egy szerb lúc, majd egy perzsa varázsfa egy másik viburnum, és egy ginkó. A következő kerítés mentén egy babérmegy, 5 bokor orgona és egy vörösfenyő zárja a sort, majd a ház felőli oldalon egy csüngő ágú, fehér virágú japán cseri, mellette júdásfa, smaragd tuja, gránátalma, és egy kanzan japán cseri, alatta jobbról-balról egy-egy japán birs (fehér, piros). A kertben még van egy kék atlasz cédrus is. A ház másik oldalán pedig nyírfa, vérszilva, mandulafa, füge, törpefenyő, örökzöld bangita, szibériai som, és 30 bokor boróka a nyeles részen.