Mar miert lenne a megtermekenyitett petesejt ember?
Csak mert emberi DNS-e van? Akkor ember minden testi sejtem, es valosagos nepirtast vegeznek a fodraszok is, amikor a levagott, kihullott hajat kisoprik a szemetbe. Nepirtast vegzek , amikor levagom a kormom, ha meg megvagom az ujjam, es par csepp verem elfolyik egyenesen a legszemetebb tomeggyilkos vagyok a vilagban.
No ez szamomra nem szimpatikus, mert IMHO nagy marhasag lenne lecsukni a fodraszokat.
Az, hogy olyan emberi DNS-el rendelkezo valami az ember, ami megfelelo korulmenyek kozott homo sapiens-e fejlodik nem jo bovites, mert akkor klontechnikak fejlodesevel meg mindig oda lyukadunk ki, hogy lecsukni az osszes fodraszt.
Intellektus: Ahhoz, hogy valakit emberi lenynek tekintsek, a szamomra szukseges, hogy valamifele egyeniseggel rendelkezzen. Az egyeniseg kifejlodese igen koran megkezdodik, 5 honapos magzat mar keppes felismerni kedvenc zeneszamat, annak megfeleloen reagalni. IMHO tehat van szemelyisege, (ha meg nem tul fejlett akkor is :-) ), es igy ember. Lehetseges, hogy ettol korabbi idopontban is megindul mar a szemelyiseg kifejlodese. Van azonban egy pont, aminel viszabb semmikeppen nem mehetunk, es ez az idegrendszer kialakulasa. Idegrendszer nelkul nincs szemelyiseg ---> IMHO ember sincs. Ha tehat az abortuszt meg az idegrendszer kialakulasa elott vegzik el, BIZTOSAN nem oltek meg embert. Nem kovettek el nagyobb bunt, mint en minden nap, amikor borotvalkozom.
Osszessegeben szerintem ember az a valami, aminek
a, DNS-e emberi
b, szemelyisegenek kialakulasa megkezdodott.
A b pont valoszinuleg kesobb van, mint az idegrendszer kialakulasanak idopontja, de BIZTOSAN nincs korabban. Tehat amig jobb also korlatot nem mond valaki, addig b-t helyettesithetjuk azzal, hogy van idegrendszere.Ez a feltetel a megtermekenyitett petesejtre NEM ALL. -> A megtermekenyitett petesejt nem all kozelebb az ember lethez, mint a vercseppek.