Szia
Cserri,
olvastam a macskaneves topikban a dilemmádat és láttam, hogy ide is bekukkantasz néha. Pár dolog eszembe jutott, ami talán segíthet:
1) Itt (fizetős) leteszteltetheted magad, mindkét típusú ellenanyagot vizsgálják, IgG-t és IgM-et is. Az egyik a friss fertőzést mutatja, a másik a régit, én már nem emlékszem, melyik melyik, de ott megmondják, és van orvos is, akitől lehet konzultációt kérni (nem nődoki). Egy biztos: olyan, hogy folyamatos friss fertőzés, tuti nincs. Az "sztk" laborokban általában csak az egyik féle antitestet szokták nézni, lehet, hogy ezért van Nálad gubanc. Tehát a labor elérhetősége:
http://interlab-orvosi-laboratorium-kft.internettudakozo.hu/main.html
2) Én elvinném a cicát az állatorvoshoz, hogy neki is csinálja meg a szükséges tesztet. Tényleg lehet, hogy nem is tőle kapod.
3): Februári teherbeesésnél tavaly augusztusi fertőzés kevés eséllyel veszélyezteti a babát. Ebben az esetben remélhetőleg az IgG/IgM teszt igazságot fog tenni.
És 4): témában profi nődokit sajnos nem tudok ajánlani, de ha kicsit keresgélsz a neten/fórumokon, biztos találsz valakit.