Csibe Creative Commons License 1998.10.22 0 0 71
Van egy mondás, miszerint egy nő két dologért képes mindent megtenni: hogy legyen és hogy ne legyen gyereke.
Olvasva a hozzászólásotokat, úgy gondolom elég szélsőségesek a vélemények.
Én most még nem akarok gyereket, tehát mindent megteszek, hogy ne is következzen be egy nem kívánt terhesség. Én sem helyeslem az abortuszt igazán, de ha jobban belegondolunk sokszor még mindig jobb. Úgy gondolom még mindig emberségesebb ez, mint világrahozni valakit, úgy hogy nem akarták, szinte kényszerből. Milyen élete lesz annak a gyereknek aki úgy kezdi az életét, hogy már nyűg? Persze a férfiak, nem értenek ezzel együtt, mert arra hivatkoznak, hogy a fenti meg emberölés és a néma sikollyal példáloznak.(Csak megjegyezném,hogy láttam a filmet, és abszolút hatásvadász az egész, ráadásul, sokminden nemigaz belőle..ezt a biológia tanárom és nem egy orvos mondta.) Szerintem egy nőnek igenis szíve joga, hogy mit csinál a testével és a benne lévő gyerekkel, mert ha elveteti, akkor csak magát teszi tönkre, de ha megszüli pedig nem akarta akkor már másét is. Szerintem épp elég büntetés a nőnek egy abortusz, nagyon sok lelki fájdalommal jár, amik talán soha nem múlnak el. Alapvetően szerintem nem az abortuszt kéne betiltani, hanem valamiféle szexuális kultúrára nevelni az embereket. ILyen nálunk nincs Magyarországon, s hát persze hogy megvannak a következményei. Még idejében kéne rávezetni a fiatalokat a szexuálira, ezen belül is a védekezésre, nem pedig a drasztikus módját választani, hogy amikor már baj van, akkor intézkedni. Nem gondoljátok?