Ennyit tudtam kiszedni a cikkből:
Yagudin jeges bátorsága
5 nappal az operációja után Alexei Yagudin már Tomsk-ban vendégszerepelt és ragyogóan teljesített saját számában.
Mindössze néhány nappal ezelőtt a korcsolyázó még a műtőasztalon feküdt a krasznodarski klinikán.
Március 8.-án ,éjszaka, Alexei-nek eltávolították a vakbelét.Március 11.-én ragaszkodott hozzá,hogy elhagyhassa a kórházat,és elrepült szeretett Moszkvájába. 13.-án Omszkban,kollégája show-jában, a nézők és kollégája szeme láttára kiment a jégre.
-Ez hihetetlen,-kiáltott Ilja Averbuh.Mindössze 5 napja operálták,és ő már újra velünk van.Ez egy hőstett és férfias bátorság.
A korcsolyázó viszont nagyon örült,hogy újra alkothatott.
-Számomra sokkal nehezebb volt a kórházi ágyon várni,és semmit se csinálni,mikor fájt a sebem,-mondja Yagudin.Szerencsés vagyok,hogy ismét a barátaimmal lehetek,és örömet okozhatok a nézőknek.Önként vállaltam,és úgy érzem így sokkal gyorsabban gyógyulok, hamarabb formába jövök,és tudom majd folytatni a korcsolyázást.
Természetesen tudom,hogy veszélyes játékot űzök,és negatív következménye is lehet a cselekedetemnek,és számolok azzal is,hogy mit kockáztatok.
A programomon egy picit módosítani kellett:Ilja ragaszkodott hozzá,hogy ugrások és bonyolultabb elemek nélkül csináljam meg.