reaand
2008.03.15
|
|
0 0
332
|
Pillanatnyilag a kovetkezot tudtam meg maganovirol. A "fo Nyitvatartas" kb. 9-16-ig van . De reggel 7tol este 6ig igazabol,mert lehet kerni reggeli es esti ugyeletet. Ezekert pluszban kell fizetni. Alapbol 130 euro,az ugyelet 25 es 15 euro. Attol fugg,mit kersz. Es az etkezesert fizetsz meg,attol fugggoen mikor megy a gyerek. Persze az idopontok,arak kihangsulyoznam,elteroek lehetnek,de valoszinuleg nem lenyeges mertekben. Ez a magan ovoda. Az allami,ahogy irtam,kevesebbe kerul.
A gyerekeim semmit nem beszeltek,amikor kijottunk,de hamar megtanultak. Itt eszakon rengetek a "bevandorlo",szokva vannak a mas nemzetiseguekhez. A kicsi osztalyaban megtalahato meg nemet,spanyol es alban gyerek. A mai napig meg kulonoran tanitjak olaszra,az orarendjukbe epitve az orat. Nagyon jol befogadtak oket,hamar beilleszkedtek a gyerekek. Mi Milano kozeleben lakunk. En nagyon minimalisat beszeltem olaszul amikor kijottem. De azt mondanam,nagyon nagy riziko volt nekem is. Azert az alap,hogy egy kicsit beszeld a nyelvet. Munkakozvetito azt mondja,tudjal legalabb annyira,hogy el tudjanak kuldeni egy felveteli beszelgetesre,ahol az alapdolgokat megerted es tudsz valaszolni. De itt menetkozben is tudod tanulni a nyelvet,vannak nyelvtanfolyamok kulfoldieknek,akar 0 szintrol indulva. Gyakorlatilag ingyenesek. |
Előzmény: frauzsiros (331)
|
|