Az a helyzet, hogy az első ajtó hangszórókészlet sosem fog szépen szólni, rendes szinpadképe nem lesz, rakhatsz bele bármilyen drága kétutas komponens szettet (20-as kell előre). Persze jobb hangszóróval nagyobbat fog szólni, de szépen nem fog. A mélyközép hangszóró az oldaladba üt, ilyen hangszóró elhelyezéssel nem lehet normális hangot csinálni. Viszont lehet kapni kifejezetten Golf 5-be (tudtommal passzol a O2-be is) háromutas szettet (ha jól emlkékszem olyan 70ezer körül), amikor a középsugárzó előrébbre kerül, megvan a helye a kárpiton, ki kell "csak" vágni. Golfban hallottam, na az szépen szólt, bár nem gyári fejjel, de erősítő nélkül!
Stevie-nek igaza van, a hangszórójelből vonalszintet csinálni .... á nem. Kiadsz egy nagy kalap pénzt és lesz hangerő, csak szép hang nem. Pár ezer forintért csinálnak vonalszintű kimenetet (RCA), nem nagy dolog. Viszont a gyári hangszóró vezetékek nem vékonyak, nem kell okvetlenül kicserélni.
Én annó sokat filóztam, hogy mit csináljak, végül kicseréltem a gyári hangszórókészletet elől, de maradtam a kétutasnál, nagyobbat szól (alig szebbet) és nekem ennyi elég az autóba. Mosolyogtam a gyári hangszórómágnes méretén. Repült a kukába.
Nagyon sokat kellene rákölteni, hogy az előrelépés igazán érzékelhető legyen, annyit nem ér az egész, a dízel meg -csinálhatsz bármit-sajnos elég hangos...