Mozo66 Creative Commons License 2008.03.14 0 0 354

Kedves Szilvi

Először is had felyezzem ki elismerésem , hogy nő létedre ilyen dolgokkal foglalkozol . mint a permetezés , sok férfi is idegenkedik tőle .

A kérdésekre . Az Orthocid mellé javaslom a Score szert , ez van ampullás kiszerelésben is így sokkal könyebb vele dolgozni , van egy másik szer is amit használhatunk ezt itt is említették már , és valóban hatásos ez is , de sajnos kezd eltünni a boltokból , talán leállnak a forgalmazásával , de esetleg rá lehet bukkani még valahol , ez a Folicur Solo. A dózisok természetesen a leírások szerint . A Topas amit használtál a tafrinára nem kimindottan hatásos ezt inkább a virágzásban kellene használni a virágmonilia és egyéb kontakt szerrel nem kezelhető betegségek fertőzések megelőzésére . Én is használok hasonló hatású szert , de majd csak a teljes virágzásban .

Kérdezték a réztartalmú szer használatát sziromhullás után . Hát ha azt írják , hogy használható akkor biztos úgy van , én még nem próbáltam ... remélem nem is kell kipróbálnom . Nekem a filozofiám a permetezésről az az , hogy " nem miért , hanem mi ellen " tehát nem azért permetezek mert lehet vele , hanem egy adott kártevő ellen próbálok meg stratégiát alkalmazni , legyen ez gomba vagy rovar kártevő . Mint írtam a tafrina ellen 3-5 kezeléssel ...időjárástól függően ... már egy jól bevált módszerem van , tehát ha ezzel meg tudom védeni az ültetvényt akkor nincs szükség a réz használatára a sziromhullás után , mert nincs kártevő ami ellen bevethetném . DE !!!!! És itt jön a de . Abban az esetben ha mégsem tudná valaki megvédeni a tafrinától a gyümölcsöst , és az makacsúl tartja magát akkor esetleg el lehet gondolkodni , hogy egy réz fedést adjunk a fiatal leveleknek amik még nem fertőződtek meg , és ezt a fedést fenntartva töbszöri permetezéssel egy kissé meggyorsítsuk a lombozat regenerálódását . Nem tartom kizártnak , hogy ebben az esetben hasznos lehet a sziromhullás utáni rezes kezelés , persze csökkentett dózisben . Az teljesen igaz , hogy erős rezes kezelés esetén teljes lombhullás bekövetkezhet .

Ha gondolod keress privátban : mozo66@t-online.hu ( most éppen vonalban is vagyok )
Előzmény: F.Szilvi (353)