Füredi1 Creative Commons License 2008.03.14 0 0 4531

Én az autóban és a lakásban is megszólaló zenére az átlagosnál igényesebb vagyok. (a józan ész határain belül) Én szándékosan nem kértem bele a 8 hangszórós előkészítést, az igényeimet nem elégítik ki a gyári hangszók.

Tudtommal a 4 hangszórós kivitelnél még csak előkészítés sincsen a hátsó ajtókban.

Árak:

Én a magam részéről nagyon szívesen foglakozom műszaki dolgokkal. A beszerelés is nagyon a kedvemre való lenne de... Sajnos az autóba történő beszerelés szakavatott kezeket igényelnek. Nem mindegy hol feszítesz alá, nem tudhatod hol vannak a patentszemek, bolhák. Ha nem értesz hozzá több kárt tudsz tenni mint amennyit megspórolhatsz ha magad csinálod. Én kizárólag szakemberrel végeztetem ezeket a dolgokat. Lehet hogy nem rontod el a rádiót de olyan esztétikai hibát okozol, hogy minden egyes beszállásnál az lesz az első amit észreveszel.

Ha megvan minden cucc kb. 10-15eFt-ért beszerelik.

Az hogy mennyibe kerül egy rendszer, erre tudod a választ, bármennyibe.

Én kompromisszumot kötöttem. A gyári rádiót fogom alkalmazni. Egyrészt azért mert teszik a kompaktsága, beleillik az autó belső hangulatába, másrész én rendeltem tolatóradart és hát az köztudottan szerves része a radarnak. Ezzel persze már fel is áldoztam magamat a minőség oltárán.

Sokat olvastam audiofil fórumokat is. Sokan vallják azt, hogy egy rendszer legmeghatározóbb eleme a hangszóró, hangfal. Ezzel én is azonosulok. Táhát jó hangszórókat és kábeleket kell alkalmazni.

Végezetül, hogy konkrét legyek: szerintem szereléssel együtt kb 150eFt-ból több nagyságrendel jobb hangzást lehet kihozni mint a gyári. És nem utolsó sorban ebben az a jó, hogy lépésenként is meg lehet valósítani. Az Octavia csomagtartója pedig kényelmesen be is fogadja a mélyládát.

Előzmény: vinous (4529)