LittleBig Creative Commons License 2008.03.14 0 0 6880
A motorok tényleg pazarak lettek, szinizso1-Miklós kolléga mestere a motor felújításnak (is), csak ajánlani tudom a hasonló gondokkal küszködőknek. Biztosabb megoldás, mint sok dollárért venni egy pót motort, ami valószínüleg ugyanolyan régi és kopott, mint az aktuális.

Gondolatok a Leslie crossoverről: most egy szimpla csöves végfok hajtja a cuccot, semmilyen "valódi" keresztváltó nincs benne, csupán egy bika kondi van sorba kötve a Jensen szirénával. A magasakat kioltani hivatott tekercset be sem tettem a nagy hangszóró elé, mert csak halkítja a hangot, és szeretem azt a kiemelést, ami nélküle keletkezik a közép tartományban (kb 2-3000Khz körül). Jó visítós. ...Ja, én nem vagyok hifista, nem engedhetem meg magamnak. Mostmár csak az újratekerés körül elcseszett mély-hangszórót kell kijavítani vagy kicserélni, mert a mély hangokot torzít kis hangerőn is, három különböző végfokkal, rádió hallgatása közben is...

"Az olcsóbb, mindíg kétszer annyiba kerül! Ez már régi szabály. Én mindíg másfélszer annyiért veszek valamit.... egy fél még mindíg a zsebemben marad:-)"
- erről meg csak annyit, hogy az informatikában van egy szabály, miszerint egy projekt méretezésénél, miután mindent végig gondoltunk, az egészet meg kell szorozni kettővel (költséget, időtartamot). A szabály azt is kimondja, hogy akkor is érvényes, ha azt már alkalmaztuk. Én eszerint számolok, és sajnos mindig be is jön. Ha drágán veszek valamit, akkor is, és ha valaki határidőre igér valamit, akkor is. A drága ma már nem garancia semmire, főleg a látatlanban vásárolt, netes, ebay-es cuccoknál veszed meg ugyanazt a vacakot sokszoros áron.

M

Előzmény: szimizso1 (6861)