reaand Creative Commons License 2008.03.14 0 0 330

Szerintem mindenhol vannak jo es rossz iskolak. Amugy en nem hiszek abban,hogy a magyar oktatasi rendszer ahogy leterheli a gyerekeket,az jo nekik. Megtapasztaltam,elhiheted. A lanyom itt ujra jarta az otodik osztalyt amikor kijottunk,egyreszt igy 1 evet csak a nyelvtanulasra es az atallasra forditott,masreszt itt 5 osztalyt vegeznek egy iskolaban,utana 3-at es utana jon a kozepiskola. De az elso 5 osztaly sokkal jobban gyerekbarat mint Mo-on,szerintem. A tanitok sokkal inkabb betoltenek egy potmama szerepet,nincsenek a gyerekek szoros idohatarok koze szoritva,rugalmasan kezelik az orakat. Bar eltero abban is,hogy nincs minden ora utan szunet a suliban,ez eloszor elremisztett minket,de mukodik a dolog. Es nem varjak el a gyerekektol hogy orakig egyhelyben uljenek. Amikor a lanyom meselte delutanonkent,hogy telt a napja,sokszor megkerdeztem tole,na de mikor tanultatok valamit? Nagyon hamar megszerette a sulit. Programokat itt is csinalnak a gyerekeknek,tudsz valasztani egy delutanra "szakkort". Uszas,egyeb sportok itt is megtalahatok a kinalatban.A nyelvtanitas szinvonala pedig valoszinuleg altalanosan sokkal hatekonyabb,mint otthon. Ezt az ismerosok gyerekein tudom lemerni,es hogy afiatalok kozott milyen sokan vannak,akik tenylegesen is beszelnek egy masik nyelvet,nem csak tanultak suliban. Es letezik iskolabusz,a legkisebb telepulesen is.

Ovodarol annyit tudok neked mondani,hogy van allami es magan ovi is. Az allami termeszetesen olcsobb,a kajat fizeted es meg valamennyit,de nem nagy osszeg tudomasom szerint. A magan termeszetesen tobb. De kb. reggel fel8-8tol delutan 4-ig van. Szoval 4 oranal tobb,de nem reggel 6tol este 6ig mint nalunk. Ha erdekel konkretabban megkerdezgetem az ismerosoket ovoda temaban,es par nap mulva valaszolok.

Előzmény: frauzsiros (329)