Cassia30 Creative Commons License 2008.03.13 0 0 583
Sziasztok!

Végigolvasgattam a topicot, találtam is válaszokat, de nem nyugszom....

Van egy külterületi gyümölcsösünk, amin már van egy ház, a telek egykor így lett megvéve. Erre a házra most fennmaradási engedélyt kérünk, merthogy egyenlőre hivatalosan nem létezik. A telek beépíthetősége 3%. A már meglévő épület valamivel meghaladja ezt (összvissz 3nm-rel), de a tervezőnk szerint ez nem gond, miután már így lett megvásárolva.

A problémánk az, hogy mi ezt a házat szeretnénk átépíteni, de a jó elrendezés miatt szükségünk lenne még 20nm-re, ráadásul a mostani alapterület jó kihasználása érdekében nagyon sokat kellene bontani illetve átépíteni, ezért egyszerűbb is lenne a hozzáépítés. Viszont a 3% miatt ezt nem tehetjük meg.

Végigjártam már az önkormányzatokat (kis falu, az építésügyi előadó a megyeszékhelyen van), tervezőket, hetek óta jogszabályokat bújok, és nem hiszem el, hogy nincs megoldás. Semmiképpen sem szeretnénk engedély nélkül építkezni, és úgy tűnik ez a gond, mert jelenleg ott tartunk, hogy ebben az országban annak áll a zászló, aki elfeledkezik arról, hogy léteznek szabályok is.

A falu jelenleg tárgyalásokat folytat, szeretné belterületté nyilvánítani a területet, ami nekünk csúcs lenne, de sajnos van néhány ember, aki ugyan életében nem járt a szántóján, de most hirtelen félteni kezdte.... Szóval ez nem fog simán menni, akár évekbe is telhet.

Tényleg nincs megoldás? Művelési ág megváltoztatása, vagy valami olyan építési-tervezési megoldás, ami nem számítana bele a beépítési %-ba?

Ha van valakinek valami jó ötlete, vagy tudja a megoldást kérem segítsen!

Tudom, esetleg furi, hogy ennyire ragaszkodunk ehhez a telekhez, de egy erdő szélén fekszik, gyönyörű helyen, és hiába keresgéltünk más telket, vagy házat, ilyen fekvésűt egyszerűen nem találunk, szeretjük ezt a helyet.....

Előre is köszönöm a segítséget!