ösztöke Creative Commons License 2008.03.13 0 0 284

Kedves Biga!

Unom már, hogy meg akarod mondani mit hogyan értek és az miért hibás, amit szerinted Én értek. Erre jó példa az alábbi hsz-ed:

"Látom megy a Biblia fantasy kifestőként való használata, nagyfogú, nagyszarvú lények verekednek, tüzet okádnak... Holott már az első századi egyházatyáknak világos volt, hogy a vízi fenevad Rómát jelképezi, 7 fej, azaz 7 cézár, János idejében 5 már elesett (Cézár,"

Én ezzel tisztában vagyok, mert értem az alábbi szösszenetet:

Dán. 10
12.  És monda nékem: Ne félj Dániel: mert az első naptól fogva, hogy szívedet adtad megértésre és sanyargatásra a te Istened előtt, meghallgattattak a te beszédid, és én a te beszédeid miatt jöttem. 
13.  De Persiának fejedelme ellenem állott huszonegy napig, és ímé Mihály, egyike az előkelő fejedelmeknek, eljöve segítségemre, és én ott maradék a persa királyoknál
14.  Jöttem pedig, hogy tudtodra adjam, a mi a te népedre az utolsó időkben következik: mert a látomás azokra a napokra szól. 

Perzsia nép mégis van fejedelme, ami nem ember ezesetben mint ahogy aki ellene állott sem ember, hanem aki Dániellel szól (és neki segített Mihály).

Vagy:

Dán. 10

20.  És monda: Tudod-é, miért jöttem hozzád? És most visszatérek, hogy küzdjek a persa fejedelem ellen; és ha én kimegyek, ímé Görögország fejedelme jő elő
21.  De megjelentem néked, a mi fel van jegyezve az igazság írásában; és senki sincsen, a ki én velem tartana ezek ellenében, hanem csak Mihály a ti fejedelmetek.

Ha van egy kis logikád láthatod, hogy minden népnek van külön fejedelme, aki ellen a megszólaló (gyolcsos férfiú) küzd és akinek segít Mihály fejedelem. 

Szóval nem gondolom hogy kétszarvú köklopszok küzdenének egymással, hanem népek küzdelméről van szó (Görögország, Perzsia stb), de felettük angyalfejedelmek állnak, mégpedig egymással küzdő angyalfejedelmek. (szóval a földön zajló csata nem csak a földön zajlik, ha Dániel könyve igaz)

Hogyan jön ez ahhoz amit te írsz ? Hát te valami olyat képeztél le az írásomból, hogy "nagyszarvú lények" küzdenének egymással a földön, pedig ilyet nem állítottam. (főleg hogy csak idéztem a Jelenésekből)

Hanem, népekről küzdelméről van szó, akiknek vezetőik vannak. Persze Ez még nem zárja ki, hogy a földre vetett angyalok (sárkány és fenevad) megtestesült angyalok lennének, mint ezen népek vezetői(királyai). Hiszen te is azt mondod, hogy a fenevad egy a királyok közül (csak te a múltra vonatkoztatod), tehát egy konkrét személy nem pedig egy nép, és ő a feneketlen mélységből jön, nem akárhonnan.

Amúgy a preterizmus szerint ki a 8. (alias fenevad) ? 

Üdv

Előzmény: Biga Cubensis (279)