CBNora Creative Commons License 2008.03.13 0 0 4675
Matykoka!
Még ládában vannak a saláták, de ma vagy holnap szeretném egy részét kiültetni. Kint éjszakáztak. Talán még tart az esős idő, emiatt igyekeznék, de most meg nagyon nagy a szél. Majd teszek rájuk fátyolfóliát.
Én a répamagokat szépen egyesével berakosgatom a barázdába. Megy az homok nélkül is. Talán szörnyűnek hangzik, de nem az, elég hamar megvan és utána nem kell ritkítani. Én az annyira aprót nem szeretem, ami kikelne egy sűrű vetésnél, és egyelésnél sokszor a szomszédok is kijöttek a kihúzottal együtt. Mielőtt berakosgatom a magokat, a barázdát lenyomkodom a tenyeremmel, hogy kicsit összetömörödjön, és az apró magok le tűnjenek el a rögök között. Aztán a rászórt földet is lenyomkodom kicsit. Igaz, hogy kelés után sokáig messziről nem látszik semmi az ágyásban, nem sorol szépen, mint a szomszédban, de ilyenkor lótetű barátom (vagy valaki más) még nem szokott ritkítani, szépen meg szoktak nőni.
Egyébként a drazsírozott répamag is nagyon jó, tubus nélkül is könnyen kezelhető, csak most valami olyan fajtát vettem, amit állítólag nem esznek a legyek, az nem olyan.
Előzmény: Matykoka (4665)