il1321
2008.03.13
|
|
0 0
4671
|
Én bizony nem csinálok nagy felhajtást az aprómagokkal. Amit nem kell, hogy sűrűen keljenek, homokkal kevertem, pl mák. De pont a répát, és a céklát, mi úgy szeretjük, ha gusztusos kicsik. A répát a kihúzott barázdába, max 2cm mélyen, kb 3 cm széles sávban elszórom, betakarom, és hengerezem. Nagyon fontos a magágy tömörítése, a rossz kelésnek ez is gyakori oka, hogy nincs a magágy rendesen tömörítve. Amikor kikeltek a répák, és növögetnek, mi nem egyelünk, hanem folyamatosan kiesszük közüle, így ritkul és mégis lesznek nagyobb répák eltenni. Ugyanígy a céklát is.
De majd Flanel elmindja, mert ő nagytermelő, biztos nem egyel:) |
Előzmény: Matykoka (4665)
|
|