szimizso1
2008.03.12
|
|
0 0
6861
|
Igen! Már, ha a csapágy csere felturbózásnak minősül:-) Én is örülök, hogy sikerült rendbehozni -használhatóvá tenni- ezt a motort, mert a forgórésze bizony kuka volt. Egy kis T.M.K.-s lelemény, és egy kis esztergapad, bizony sokmindenre jó egy pár gondolatébresztő sör mellett:-) Asszem legközelebb a tengelyt is kicserélem, és úgy rakom össze a motort. Az viszont teljesen újnak mondható lesz, és sokkal hosszabb élettartamú gondozás mentesen(!) és a javítása is jóval olcsóbban oldható meg:-) Tehát mondható az, hogy -szinte- egyszeri befektetés egy ilyen átalakítás. Egyébként szerintem csak az alsó gyors motor a veszélyeztetett, mert csak ott lehet túlfeszíteni a szíjat a dobrotor gyorsabb felgyorsulása reményében. Csak mellékesen említem meg, hogy nagy tévhit!!!!! Sajnos a motor teljesítménye nagyon alul méretezett, és ezen az áttétel sem segít. A feszesebb szíj, meg a leukoplasztos tapadást segítő trükk, mind mind a motor tönkremenetelét eredményezik, és nem a gyorsabb fordulat szám emelkedést. És majd elfelejtettem! A rosszul bállított lassú motor is! Jelen esetben. Aki nem hiszi, majd idővel meglátja:-)
Az olcsóbb, mindíg kétszer annyiba kerül! Ez már régi szabály. Én mindíg másfélszer annyiért veszek valamit.... egy fél még mindíg a zsebemben marad:-) |
Előzmény: tehtube (6859)
|
|