Justis_4_US Creative Commons License 2008.03.12 0 0 2073

Így valahogy...?

A srácokat a csehországi Zlín városában sasoltam meg, kiruccanva erre a négy és félórás útra Pestről (ráadásul a dzsípíessz visszafelé érthetetlen módon Komáromnak hozott, on ö mór pörszönöl nót...). Egy kb. négyezer fő részvételű Metalmania-feszt keretében az Overkill és a Rage társaságában főbandaként merészkedtek fel a világot jelentő deszkákra. (Volt még egy EVILE nevű angol sablontrash-banda is, akik mind szövegileg, mind zeneileg annyira klisé tresst nyomtak BRIT AKCENTUSSAL, hogy jó sűrűn kellett beleröhögnöm a sörömbe. Érdemes amúgy rájuk jútúbozni.)

Hosszas kalandozó hadjáratom végén sikerült szokás szerint az első sorokban letáboroznom, amelynek elismeréséül a luxemburgi buli után ezesetben is sikerült felkapnom egy pengetőt egy kisebb csoport elől, akik valmi oknál fogva fél méterrel előbbre keresték azt nagy verekedés közepette... Annyi viszont a nem elhanyagolható különbség, hogy emezt balga módon nem tartottam meg: meglátva ua. a földön egy pengetőnek látszó foltot és felkapva azt onnan sajnos - a luxemburgi trófea alapján - MÁR ELŐRE TUDTAM (illetve csak aszittem, hogy tudom...), mit kell keresni, és mivel ez másképp nézett ki, így abban a pillanatban dobtam el hátam megé, amikor realizáltam, hogy vasszameg, erre is "MEGADETH" volt írva, csak ez fehér volt és négyzetalakú... tanulság: ne hagyd, hogy hibás prekoncepciók alapján itélkezz, mert rossz döntések meghozatalához vezethet (politikus viszont még lehetek). 

A szettlista a korábbiak isemretében sok meglepetéssel nem szolgált enyhén szólva; a  hangzás azonban összehasonlíthatatlanul jobb volt ott itt, mint Luxemburgban - nyilván a két ország közti gazdasági anomáliák is közrejátszhattak. A Tizennyolcas Hangárt végigtornáztam, a Holy Wars közben pedig maga Davem Mustaine is felfigyelt heves kántálásomra, s egy elismerő baráti pillantásra méltatott. Legközelebb akkor ismert fel ismét, amikor az angol nyelvű monológja során a közönséghez intézett kérdésekre tudtam bólogatni, kilógva ezzel a tömegből. Nyilván Zlín Csehországban az kb olyan, mint nálunk egy kelet-magyar városka, az angolul értő rokkerek részaránya a koncerten az erős kisebbséget reprezentálta hűen; a kérdés már csak az, hogy honnan tudnak ezekután idecsalogatni egy fesztiválra való külföldi élbandát - és a válasz, persze, mint oly sokszor, a SÖR-ben keresendő: a szponzorok 90%-a Pilsner Urquell, Gambrinus, stb. Újabb tanulság: a magyar gazdaság a csehekétől a sör miatt marad le (erre viszont inkább inni lenne ildomos egyet).

Folyt a sör, viszont a kajaárulásítással végig csehül álltak: kemény 2 standról nyomták a virslit meg a lángost (meg a helyi lángost, a bramborákot, ami egy nagyon gyenge utánzat), úgyhogy meg kellett várnom az Overkill-koncert közepét, hogy egy elviselhető méretű sort kelljen csak végigállnom.

Előzmény: Törölt nick (2065)