Galenit Creative Commons License 2008.03.12 0 0 3631
2004-ben hátizsákosan, vonattal mentünk Sartiba. Tehát Tessalonikitől busszal kellett mennünk. Emlékeim szerint a buszjegy huszonvalahány EUR volt. Kb 1-2 óránként jár a busz, és az időtartama attól függ, hogy merre megy. Mert van olyan járat amelyik jobbról , van amelyik balról kerüli a félszigetet. Odafelé rövidebb volt, mert a keleti oldalon egyenesen Sarti felé mentünk, de hazafelé pont azt a járatot csíptük el, amelyik előbb délről megkerüli a félszigetet Neos Marmaras felé, és csak úgy megy Salonikibe. Így kb 2-3 óra volt az út. (1 helyen pihenő is volt)

Salonikibe úgy érkeztünk meg, hogy azelőtt soha nem jártunk arra, tehát semmi helyismerettel. (ja és csak kézzel lábbal beszélünk külföldiül) A helyiek nagyon helyesek, segítőkészek voltak. Kb 1 óra alatt eljutottunk a buszpályaudvarra (ami persze a vasuti pályaudvartól egy távolabbi részen van) Helyijáratozni is kellett. A buszmegállóban várakozók összedobták nekünk az aprót buszjegyre. Volt egy pasas, aki még el is kísért minket egy darabon, hogy tutira megtaláljuk a távolsági buszt.

Saloniki nyüzsgő nagyváros, igazából nem vágytam oda kirándulni. A nyugit jobban szeretem. De azért érdekes volt (mikor már a hazafelé tartó vonatra vártunk) a vasuti pályaudvar előtt lévő téren ücsörögve) figyelni a helyieket. Sokkal inkább élnek közösségi életet, mint mondjuk a Pestiek.

Sartiban az irodából Carlos segített értelmezni a buszmenetrendet. Tényleg. Carlos Sartiban van még? Nem láttam említve a nevét.
Előzmény: scarabaeus (3622)