MANTRA 76 Creative Commons License 2008.03.11 0 0 2662

Sziasztok!

Olty: a bank csak akkor utal, ha meg van kötve a biztosítás. A biztosítás minimál összege (ingatlan) a felvett hitel összegétől is függ, a felett, pedig ahogy kuutamolla is írta van külön ingóságra is biztosítás, és az ingatlanodat pedig annyira biztosíthatod a minimum felett, amennyire akarod, természetesen az ésszerüség határai között.

Amúgy akár újat akár használtat veszel nem úszod meg a szervezkedést. A régi lakás tele van hibákkal, melyekről csak később szerzel tudomást, rengeteg pénz kell a felújításra, és azokat is mesteremberek végzik, tehát az azokkal történő egyeztetést semmi képpen sem úsznád meg. Amúgy nekem költöztek barátaim, ismerőseim újba, és mindenkinél ennyi, vagy még több az ügyintézni való. Ja, és mi pont a csempe mizéria elkerülése végett nem vittünk csempét, hanem választottunk azokból amit felajánlottak (amúgy nekünk tetszettek is, mint ahogy azt anno írtam is), mert vagy szinte minden nap ott kell lenni, és felügyelni, mintha saját házat építenél, vagy utána van az, hogy vagy hiszel a kivetelezőknek, vagy nem.

Nem tudom, hogy tényleg vannak-e már lakók, majd ma rákérdezek, mert megyünk hatra konyhabútort átvenni.

Nem akarom a csapatot védeni, de az építő ipar ilyen, máshol se jobbak, és hibák, bakik mindenhol vannak. Nekünk pl. az erkély ablakok, és ajtó (négy nagy) vannak teljesen megvetemedve, elgörbülve. A műszakin jegyzőkönyvbe is vettük, hogy cseréljék, de azért próbálkoztak a javításával... ez van. Időhúzás, mert az olyan görbületet nem tudom, hogyan lehetene kivasalni.

Megnézzük ma hogy állnak a dolgok, megcsináltak-e már mindent, amit a műszakin észrevettünk, és szerintem lassan költözünk mi is kb. Beku76-ékkal együtt, húsvét tájékán.