Nem tudom, pontosan milyen konstrukcióban fizetsz, milyen kamattal, mennyi megy a kasszába havonta, így nem tudom megítélni a dolgot, de mégis úgy tűnik számomra, hogy nagyon csúnyán átvertek.
1.) 2 millióval ott kellene többet visszafizetni egy 10 éves futamidejű 2,5 milliós hitelnél, ahol 13-14 százalék a thm, de minden banknak van feleekkora thm-ű CHF-alapú jelzáloghitele. Egy jobb fajta, 6-7%-os thm-ű, sima, annuitásos lakáshitelnél 1 millió alatt lenne, amit a tőkén felül 10 év alatt visszafizetsz.
2.) Ha nem törlesztesz tőkét, csak a lakáskasszába teszed a pénzt, akkor a 8 év alatt végig fizetheted a kamatot és a kez. ktg-et az eredeti tartozás után. Ez egy jó, 6 %-os thm-ű hitelnél havonta 12500 forint, évente 150 ezer, 8 év alatt 1,2 millió forint. Ha magasabb a kamat, több. Szóval nem értem, hol nyersz ezen.
Ha betörleszted 8 év után a tőkét, később persze már kevesebb kamatot és kez. ktg-et fizetsz.
De írd le pontosan a konstrukciódat, melyik banknál, milyen hitel, mennyi megy a kasszába, fizetsz-e esetleg azon fölül tőkét vissza, és kiszámolom szívesen, hogy mi van.