Hoppá, nem is olyan egyszerű. Felejtsük el a tavalyit. A krumpli laza talajt hagy maga után. Ide jöhet a répa, zöldségféle hagymával. Az eper és fűszerek maradhatnak. A védőnövény fokhagyma az maradhat, de betakarításra még mehetne a gyökérzöldségesbe. A borsónak nem kell trágyázás. Utánna mehet kései uborka, cékla, ősziretek. Borsó nem szereti a hagyma társaságát. Hirtelen nem tudom hol van, de le van írva jó, és rossz szomszédok. Ha nem találod, előásom valahonnan.
Az első negyedet dúsítod. Kabakost írtál, ide szántad a tökféléket, uborkát? Nem káposztafélékre gondoltál? Mert arra jó. Ezek mehetnek ki korán- Kel, fejes, vöröskáposzta, karalábé. Zellerrel. Viszont valamennyi komposztot kíván a paprika, és paradicsom is. Ezeket mással ne keverd. A paradicsom közé mehet zeller védeni. A káposzták nem szeretik a hagymát. A krumpli sem. Viszont elviselik a félárnyékot, tehát inkább tenném a nitrogénesebb részre ezeket. A komposztosba meg a paprika, paradicsom. A kukorica, krumpli és a bab szeretik egymást, ezek mehetnek egy helyre. A kései kiültetés elé, vagy ágyásszélekbe mehet retek, saláta vegyesn, ezek egymást védik a földibolhától. Én igazán nem tartom a vetésforgót kőbe vésett törvénynek. A lényeg tápanyag nélkül Gyökerek hagyma, retek, salátafélék, fokhagyma. A másik komposztos részbe paprika, paradicsom, káposztafélék. A krumpli, kukorica bab egybe, de lehet az uborkát is úgy, hogy két sor kukorica, uborka, kapor, kukorica. Tartja a párás levegőt az uborkának. A letermett növények után lehet másodnövényeket vetni, palántázni. Ha olyan tábla van, amibe nincs másodtermés, akkor mustár, facélia, körömvirággal bevethető. Ez zöldtrágyának is jó. Kicsit több időm lesz, visszatérhetünk, ha van kérdésed még, most hirtelen ennyit tudtam összszedni.