Csak az én hsz-aimból, a többiekét most nem néztem: 1260, 1266, 2180, 2207, 2231, 3767.
Nem tudom, milyen cukorfokkal érik be, de az én véleményem az, hogy ennek a fajtának a termése nem nagyon alkalmas az emberi fogyasztásra... Olyan rossz ízű, semmilyen termése van. Ha ebből akarsz bort készíteni, akkor rossz nyomon jársz. :-) Viszont lugaskészítésre az egyik legkiválóbb szerintem. Rendkívüli a növekedési erélye, hatalmasak a levelei, nagyon jól hasznosítja a rendelkezésre álló tápanyagot és vizet a többi fajtához képest (lásd az egyik hsz.-ban írt összehasonlítást). A talajigényről meg csak annyit, hogy nálam ott, ahol van, kb. 30-40 cm barna homok, aztán tovább lefelé több méter tiszta, sárga, (eredetileg) futóhomok van.
A növekedési tempója és a vitalitása miatt én csak úgy hívom, vaddisznó-szőlő... (bár ebben van némi képzavar, értsd úgy: megy, mint a vaddisznó a búzában) :-)