M.Zoli Creative Commons License 2008.03.06 0 0 569
Udv.

Ebben szinte teljes a konszenzus a politikai erok kozott, es minden megnyilatkozas a temaban arrol szol, hogy be akarjuk vezetni az Eurot. Egyebbkent az eselyekrol nagyon visszafogottan nyilatkozik minden politikai szereplo, meg az uberpopulista kromanyfonk is. Egyebbkent aktivan keszulnek ra, hogy majd legyen eleg keszpenz az atvaltashoz, hogy lehetoleg minnel kissebb inflacios ugrassal sikeruljon az atmenet, es valoszinuleg a hatterben folyik a vita, illetve a lobbizas az EU fele arrol, hogy mi legyen az atvaltasi kurzus. Ezt ahogy latom igyekeznek minnel erosebb korona arfolyamra tolni el. Ez jo a lakossagnak, hiszen minnel erosebb kurzuson valtodik, annal tobb euroval rendelkezhetnek aztan az emberek. Viszont nincs nepszerusito kampany, nincs felhajtas korulotte. Nekem ugy tunik, hogy jelenleg kokemeny lobbizas es munka folyik a valtas elokeszitesere, amit viszonylag eleg gyakran kommunikalnak is tovabb az emberek fele, viszont eleg szukszavuan. Tehat most a munka folyik, nem pedig a duma arrol, hogy dolgoznak.

Itt kokemeny elszantsag van, meg ha az egyik kormanypart ma maskeppen is nyilatkozott. Megjegyzem a part, SNS, szerintem eleg ertheto modon lesz rendreutasitva, es akkor megint teljes lesz az egyseg. :)))) A mostani kormany iszonyatosan vagyik arra, hogy jelentos esemeny kapcsan emlegessek majd a tortenelemkonyvekben. Az elozo 2 kormany, melyeket a mostani utal, rendelkezik a NATO es az EU csatlakozassal. Nekik is kell egy ilyen, ez az Euro lesz.

Emberek: Ugy latom sokan varjak az eurot, ez egyebbkent a nemzeti buszkeseg kerdese is - A V4-ek hajdani leggyengebb tagja, beelozi tobb evvel a tarsait, stb.
A masik nagy resze az embereknek pedig fel tole, mert nem tudjak hogy mit fog hozni, azt sejtik, hogy az Euro egy lakmuszpapir lesz a szegenysegunkrol, valamint az inflaciotol is felnek, viszont ezek az emberek is a felelem mellett biznak benne, hogy ez jot fog hozni. Tehat osszefoglalva, az emberek is varjak, sot optimistak is enyhen, meg ha vannak is felelmek, tuntetni nem surun fognak, ahhoz kellenne valamelyik meghatarozo politikai ero kampanya. Ezt viszont nem tartom valoszinunek, mert mint mondtam, ebben szinte teljes az egyetertes.

Udv.
Előzmény: Or Kán (567)