Szerintem is ő Leon Kuijpers. Nyáron megyek hollandiába 2hétre. Lehet, hogy meglátogatom:-) Egyébként nem volna érdemes egyszer meghívni ide? Esetleg, ha meghívnád valamilyen ürüggyel, szívesen megadom a címét:-)
Ma felfordítottam az A0-28-at, és megnéztem milyen alulról. Teljesen korrekt gyári! Viszont mérve, már sajnos nem működik úgy.... illetve itt európában nem!
Hiába van ráírva, hogy: 50-60Hz ra lett tervezve, sajnos nem így van. Az 50, és 60Hz-s periódus meghatározza a trafó menetszámait is biztosan. Így a feszültségek sem úgy alakulnak, ahogy a papírforma van. Az, hogy a csövek fűtése a váltó feszültség miatt nincs "kiközepelve" a brumm miatt, az még elmenne, de a 6,3volt helyett csak 5,7voltot kap, ez már egy kicsit ciki.
Nálam is csak akkor nagy a zaj, ha teljesen kinyitom a lezli végfokát, és a hammondot teljes erősítésre nyomom.
Íme egy pár sor az elektoncso.hu cikkek idevágó részéből:
Csőzaj:
Nagy erősítéseknél zajt észlelhetünk, ami az elektroncsőben, illetve az ellenállásokban lejátszodó folyamatokra vezethető vissza. A csőzajt a következő tényezzők okozhatják: A sörétzaj oka az, hogy az elektronok minden rendszer nélkül távoznak a katódból, ami anódáram ingadozást von maga utánn. A sörétzaj eléggé széles frekvencia tartományban egyenlő mértékben jelentkezik. A zaj aránylag a tértöltéstartományban a legkisebb. A villodzás valószínűleg a katódfelület kristályátalakulásából származó egyenlőtlenségek eredménye. Az egyes kristályok kilépési munkája más és más. Az aláfűtés elősegíti az átkristályosodási folyamatot. A zajfeszültség maximuma kisfrekvenciákon kb. 50Hz-nél van; itt értéke sokszorosan felülmúlja a sörétzaj feszültséget. A frekvencia növekedésével csökken és néhány kHz-nél már a sörétzajfeszültséget sem éri el. A villódzásnak tehát csak kisfrekvenciák erősítésénél van jelentősége. A szigetelési ellenállás zaját a csőszigetelések okozzák. A sörétzajhoz képest aránylag kicsi. Az ionáram csak a nem kielégítő vákuumban lép fel, és így jóminőségű csöveknél nem kell figyelembe venni.
Ezért kap egy új egyenáramú stabilizát tápot csak a fűtés. Ha ez sem segít, a nagyfesz lesz megszűrve rendesen.......