Udv.
Ha a topic temajanal maradunk akkor, meg pont valasz. Keressetek statisztikat arra, hogy Szlovakia lakossagabol hany szazalek a munkavallalo, + hanyan vannak kulfoldon dolgozni, ugyanezt tegyetek meg Magyarorszaggal is.
A magyar gazdasagot kb. 2000-tol egyre inkabb a belso fogyasztas hajtotta, amit foleg a bokezu allam finanszirozott nagymerteku koltekezessel, hitelbol. Mostanra fogyott el a penz.
A szlovak gazdasagot sosem a belso fogyasztas hajtotta elsosorban, es ez ma is igy van. Szlovakiaban a produktivitas jelenleg is nagyobb mertekben no, mint a realberek. Az allam mai populista kormanyaval sem szorja annyira a penzt, mint Mo.-on barmikor. Az emberek sincsenek olyan mertekben eladosodva, mint Mo.-on, pedig eddig kissebb jovedelembol kellett gazdalkodniuk.
Ja, a kedvencem, Szlovakiaban nem reklamoznak agyra fore uzsora kolcsonoket.
Szlovakiaban az emberek megtanultak, hogy semmi sincs ingyen, tobbek kozt erre szolgalt a vizitdij bevezetese, amit mostanra eltoroltek. Szlovakiaban az emberek rajottek arra, hogy mindenert fizetni kell, ezert sokkal takarekosabbak. Magyarorszagon meg fel vannak haborodva az emberek ha valaki felveti, hogy bizony semmi sincs ingyen. Nem egyszer fordult elo velem pl., hogy amikor vonatjegyet akartam venni, akkor az elado furcsan nezett ram, hogy nem kedvezmenyeset kerek.
Van az a kinai mondas, hogy ne halat adj az embernek, hanem tanitsd meg halaszni.
Na itt van a kutya elasva. Magyarorszag megszokta, hogy kapja a halat, kozben pedig elfelejtett halaszni. Ez a marha nagy hazaarulas a politikusok reszerol.
A szlovak ember se nem szorgalmasabb, se nem lustabb alap helyzetben a magyar embernel, csak mas nevelest kapott az allamtol. Egyebbkent mindket nemzet tagjait szorgalmas embereknek tartom eddigi tapasztalataim alapjan. Viszont pl. romannal lustan kivul masmilyennel nem talalkoztam. Ez nem azt jelenti persze, hogy minden roman lusta, csak en meg szorgalmassal nem talalkoztam.
Udv.