ösztöke Creative Commons License 2008.03.05 0 0 128

Kedves Biga!

Sok mindenre nem tudom a választ, de a szentírásban így van, tehát igaz.

Pl.: ez is ilyen:

"Az, hogy Jézus prédikált a Seolban és ezt így kéne érteni, meglehetősen furcsa lenne. Mi értelme van a prédikálásnak, talán a Seolban is meg lehet térni? "

Nem tudom az okát csak feltételezni tudom, de Péter valószínűleg tudta és nem véletlen írta, tehát igaz. (és ő nem példázatként írta)

(Amúgy miért zárod ki azt a feltételezést, hogy meg lehetne térni? Hiszen azok a szellemek nem hallották az evangéliumot és esélyük sem volt rá. Isten pedig igazságos. Nyilván a Seol nem a kárhozat (azaz az örök elvettetés), mert akkor nem kellene második halál, ahol a Seol(alias Hádész) is bevettetik a tűzbe a halállal együtt.)

"Mert hozzászólásod végén már eljutsz ide, hogy lehet, hogy csak egy álomszerű de nem öntudatlan állapot van, node a Lázár példázat akkor ennek ellentmondana, mivel ott szemlátomást gondolkozik, beszél a gazdag. Vagy csak álmodja? No, ez már kezd így bonyolult lenni. "

Azt feltételezem, hogy a testi alvás egy hasonlata (példázata) az test nélküli állapotnak. Abból indultam ki, hogy a testi alvás se teljesen tudatlan, mivel ott az álom és tudommal az agy sokkal több információt dolgoz fel alvás közben mint ébren. (az aznapi eseményeket a hosszútávú memóriba való elraktározása ekkor történik)

Nem hiszem hogy ez olyan bonyolult lenne, csak el kell gondolkozni....  és menni fog.

Csak nem kell túlzásba vinni a következtetéseket, mint ahogy a példázatoknál se, hanem a példázatoknak mindig van központi mondanivalója és nem a részletek boncolgatása visz közelebb a központhoz. (Ezért is hívják parabolának mint az  antennát ) Ennyi.

Üdv

Előzmény: Biga Cubensis (124)