kétbalkéz Creative Commons License 2008.03.02 0 0 4350
Szia Il ( és minden segítőkész topictárs:-) )Lenne egy nagy kérésem! Vetnél egy pár pillantást a kerttervemre?Ez az alaprajz, kb. 10,5 x 4,5 méter plusz egy kis kiugró. Jobbra az epres és az évelő+fűszernövények. Mivel a kert körbe lesz kerítve, szélre csak keskenyebb ágyásokat terveztem. Szóval szerinted ez a felosztás megfelelő így? És ami a kegfontosabb, mit hová érdemes ültetni? A 9-11 ágyásokba tökféléket terveztem, főzőtököt, sütőtököt, és vagy két tő dinnyét is ki szeretnék próbálni, hogy milyen lesz.
A többi ágyásba mennének: paradicsomok ( Lugas, Korall és Zömök összesen egy nagy és egy keskeny ágyás, mert nagyon szeretjük) , paprika ( fehérözön és elefántormány, összesen egy sor ), uborka ( 1 sor), korai és kései kelkáposzta ( 1-1 sor), korai és kései karalábé ( 1-1 sor), borsó ( minél nagyobb mennyiségben :-))), de lehetőleg két szakaszban 1-1 nagy ágyás ), póréhagyma ( 1 sor), bokorbab (1 sor) , karósbab kukoricával, gyökér és sárgarépa (2-2 sor), retek mindenféle ( korai, nyári, őszi), tépő- fejes- és jégsaláta, dughagymáról újhagyma és fokhagyma. Amit nem akarok: krumpli és vöröshagyma, mert ekkora területen úgysem tudok eleget termelni, és így csak a helyet foglalom mástól.
Tudnál ötletet adni, hogy ezen a területen mi lenne az optimális elosztás?
Tavalyi ültetés ( még nagyon kezdetleges szinten) az alábbi volt:
1. krumpli ( most nem akarok)
2. borsó
3-4. gyökér és répa
5. bab
6. karalábé és paprika
7. paradicsom
8. borsó
9-11. csak idén ültetem be.
Előveteményként voltak saláta, retek, sorközökben pedig dughagyma újhagymának és fokhagyma. Most szeretném jobban kihasználni a területet, mert időm is van, no meg lelkesít, hogy az első saját nevelésű palántáim nagyon szépen fejlődnek:-))

Előre is köszi a segítséget!!!
Persze másoktól is szívesen fogadom az ötleteket!