Zalancelot: Igen, elvileg így kellene lennie, ezt a célt szolgálja az a cső a létartályban. De nem működik a dolog, mivel mint írtam, azonnal visszafolyik a víz a tartály felé, amint megemelem a "szint" fölé a cső végét (mivel átlátszó műanyagból van a cső, így egy az egyben láthatom a folyamatot). A tartály légmentes zárásáról annyit, hogy meghúztam, amennyire csak bírtam, de nincs változás. Most az fog következni, hogy valami habszerű anyaggal körbekenem a tartályfedelet, hogy láthassam, esetleg nem ott jön-e ki a nyomás. Holnapután megírom, mire mentem (holnap még dolgozom estig, aznap már nincs időm ezzel foglalkozni, meg zörögni sem akarok az éjszakában...).
szaki pali : Természetesen ismerem a jelnenséget, amiről írtál, de nálam egyrészt elvileg kellene lennie túlnyomásnak, másrészt ha nem kellene, akkor sem működik az általad írt törvény alapján. :-(
alfi13 : A gépem vadonatúj, elvileg tökéletesen kellene zárnia, de ez persze nem jelenti azt, hogy úgy is van. Mint Zalancelotnak írtam, mindenképpen megnézem, hogy mi a helyzet a légzárással.
Köszi a segítséget, meglátom, mi lesz! Meg is írom majd.