Flanell Creative Commons License 2008.02.29 0 0 4297
Köszi!
Majdnem biztos, hogy a Gamma volt az IL-féle. (Mármint, ő írt róla tavaly.)

A mostani fajtával sincs különösebb bajom, van egy félhosszú, legalább 15-20 éve lett véve, azóta annak a leszármazottait termelem főleg, meg pár éve rövid és hosszú fajtákat.
Mivel száraz alföldi területen termelem, fák sincsenek fölötte, főleg ez a félhosszú áll ellen a betegségeknek, de a hosszú is. Viszont volt már, hogy jelzésszinten lisztharmatot vettem észre. Azért gondoltam, hogy kipróbálok valami tutibiztosat.

A petrezselyemgyökérrel ilyesmi miatt lehet probléma: tápanyaghiány, sűrű vetés, árnyékoló fák. Meg ha a talaj tömör, akkor elágazik ezer felé a gyökere. Egy szálnak kb. 200 cm2 hely kell.

Én a bőséges vetés híve vagyok, zöldségnél és sárgarépánál is.
Jó széles sor, legalább 10 cm, viszonylag ritkán, és akkor csak el kell húzni kapával a széleit, vagy a sűrűjét, és nem sok egyelnivaló marad.
Amúgy kb. fél méteres sortávval dolgozom, mert így elmegy közte a kisebb rota. Nyárra összeérnek a sorok.
Tegnap el is raktam 8 sor répát és 15 sor zöldséget. (A zöldség nem a szokásos 20 méteres sorokkal, csak 15 méteresekkel, mert így jött ki.)
Ha lehet hinni a meteorológiának, most legalább jövő hét végéig nem lehet kertészkedni. Aki most nem veteményezett, és nyáron nem tud rendszeresen öntözni, az behozhatatlan hátrányt szenvedett.
Előzmény: erdeiboroka (4193)